Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Follow the beat follow the beat from the studio to the street… In Uganda is ruim de helft van de bevolking onder de 15 jaar. Deze meerderheid heeft, na een leven lang dezelfde president en eindeloos veel corruptie, over het algemeen de interesse in de politiek verloren.

Bovendien is het moeilijk om objectieve, onafhankelijke informatie te verkrijgen in een land waar de persvrijheid aan banden is gelegd. Hoe kan je deze doelgroep, de nieuwe generatie, interesseren voor nieuws en actuele zaken? Je gaat het nieuws rappen!

Met die gedachte maakte Sharon Bwogi aka Lady Slyke, het concept voor Uganda’s nieuwste tv-show Newz Beat. Samen met rapper Survivor (Daniel Kisekka) rapt ze zich elke week vijf minuten lang door het nieuws. Het programma slaat in Uganda in als een bom.

Bekijk hieronder een aflevering van maart dit jaar. We worden rappend op de hoogte gebracht van de situatie in Oekraïne, de verjaardag van Zimbabwe's President RobertMugabe, minirokjes, en de Oost-Afrikaanse Unie.

marlies-oneworld

Over de auteur

Journalist, redacteur en campaigner. Marlies schrijft over mensenrechten, gender en klimaat in een snel veranderende wereld. Ze geeft deze …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief