Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Veel projecten in ontwikkelingslanden worden gesteund door kleine stichtingen met armoedebestrijding als doel. Bij absolute armoede gaat het om het niet beschikbaar zijn van voorzieningen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, werkgelegenheid, enz.. Projecten kunnen vaak alleen betaald worden met donaties. Het opzetten van winstgevende projecten is vaak alleen mogelijk met een betaalbare lening. Daar helpen die kleine stichtingen bij.

Succesvol ontwikkelingswerk gaat uit van de wensen van de mensen in het ontwikkelingsland, en niet van onze eigen westerse opvattingen. Ontwikkelingswerk kan alleen maar door de mensen zelf gedaan worden, wij kunnen ze daarbij financieel, emotioneel of met kennis steunen. Bij succesvol ontwikkelingswerk gaat het om het proces en zijn de plaatselijke intenties belangrijk, en gaat het niet om wat wij als resultaat en effect belangrijk vinden. Niet alles is van te voren te bedenken en te bepalen, zeker niet in een ontwikkelingsland. Zij hebben het recht om hun eigen oplossingen te vinden op grond van hun eigen achtergrond en cultuur.

Om kleine stichtingen te helpen heb ik een website gemaakt om het inzamelen van geld te vergemakkelijken (crowdfunding). Donateurs weten daardoor dat hun geld besteed wordt in overeenstemming met de hier beschreven visie. En om anderen te stimuleren om ook te doneren, heb ik een DubbelPot ingebouwd. Als iemand een project doneert, wordt hetzelfde bedrag nog eens toegevoegd vanuit de DubbelPot (voor zover daar geld in zit – doneren aan de DubbelPot maakt verdubbeling mogelijk). Ook terugbetaalde leningen komen in de DubbelPot – winstgevende projecten maken weer andere projecten mogelijk (revolving funding). Organisaties en bedrijven kunnen optreden als GarantieDubbelaar door verdubbeling te garanderen als een project gedoneerd wordt.

Om dit alles ook rechtspositioneel body te geven heb ik Stichting Doubler opgericht.
Het Doubler crowding platform is bereikbaar via http://www.doubler.eu
Ik heb je hulp nodig!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500