Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

‘Durf je gezicht te laten zien’ 

Folkert Boonstra (53) heeft een nieuwe baan als applicatiemanager bij Artsen zonder Grenzen. 

Wat doe je precies?
“Ik onderhoud een logistiek computerprogramma. Alle benodigdheden van Artsen zonder Grenzen wereldwijd, van medicijnen tot legertenten, worden via dit programma besteld en het zorgt dat ze soepel van A naar B gebracht worden.”

Was je op zoek naar een baan bij een ideële organisatie?
“Nee, maar ik vind het mooi dat ik mijn kennis en vaardigheden nu zinvol kan inzett en voor mensen die het nodig hebben. Tien jaar geleden was dit niks voor mij geweest, toen werkte ik bij een commercieel bedrijf en had ik alleen maar aandacht voor techniek. Ik heb meer dan twintig jaar als IT’er gewerkt voor bedrijven als Central Data en Cap Gemini.”

Is er veel verschil tussen artsen zonder grenzen en een commercieel bedrijf?
“Ik voelde me bij Artsen zonder Grenzen snel op mijn plek. Het contact tussen collega’s loopt soepel, AzG’ers gaan menselijker en vriendelijker met elkaar om dan ik elders gewend was, en denken in oplossingen. Mijn directe collega’s zijn een stuk jonger dan ik. Hun enthousiasme en frisse blik vind ik aanstekelijk. Met mijn jarenlange technische ervaring en hun energie zijn we een goed team.”

Een baan vinden op jouw leeftijd kan lastig zijn. Heb je tips voor andere zoekenden?
“Loop eens goed voorbereid een bedrijf binnen waar een vacature is. Het vereist lef, maar mensen zijn er vaak heel gevoelig voor als je je gezicht laat zien. Zelf ben ik zo ook een keer aan een baan gekomen. En verruim je blik, durf te kijken naar banen waar je andere talenten kunt toepassen dan je gewend bent. En: blijf jezelf, blijf doen wat je leuk vindt.”

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief