Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Professional Rebel spreekt tweewekelijks inspirerende ondernemers in het buitenland. De lessen die we leren uit deze gesprekken verzamelen en delen we hier, in 'Groetjes uit….'. Deze week leert Rebel Linda Vermaat van: Ollie uit Indonesië.

The Basics
Wie: Aulia Halimatussadiah, de meesten noemen haar Ollie en haar online naam is Salsabeela
Waar: Jakarta, Indonesië
Wat: schrijver van 25 boeken & ondernemer (onder meer oprichter van Kutukutubuku.com (online boekwinkel) en  NulisBuku.com (online uitgeverij).
Leeftijd: 30

Waarom spreken wij Ollie?
Deze vrouw is één van de grootste namen in de technologiescene. Erkend door de overheid ‘Kartini Next Generation Special Award 2013, Inspiring Woman in ICT’ – Ministry of Communications and Information Technology en haar werkveld ‘One of top 10 Women in Indonesia IT World 2011' – het Indonesische computerblad InfoKomputer Magazine. Ze reist de wereld over, van Kazachstan naar de VS en Rusland om te spreken op (technologie)congressen.

Wat heeft Linda van Ollie geleerd?
Ontzettend veel. Als je zelf behoefte hebt aan een product of dienst, begin! Er zijn sowieso mensen die ook deze behoefte hebben. In Indonesië leven 250 miljoen mensen en 600 uitgevers. Dit is een klein aantal op een grote bevolking. Ollie houdt van schrijven, maar haar boek werd afgewezen. In plaats van bij de pakken neer te zitten, begon ze een online uitgeverij die werkt met printen op aanvraag. Zodra iemand interesse heeft, wordt het boek afgedrukt en verstuurd. Zo heeft iedere schrijver de kans om zijn boek in de boekwinkel te leggen en kost het hem geen geld. Schrijven is volgens Ollie een uitgelezen manier om je gedachtes te vormen en te uiten en daarom heel belangrijk. Juist voor jonge mensen, 60% van de bevolking.

Opmerkelijk
Ondanks dat Ollie al veel heeft bereikt, wil ze blijven groeien & leren. Ze legt de lat voor zichzelf hoog. “Ik wil elke dag een betere versie van mijzelf worden." Hier werkt ze iedere dag aan. Als ze in een team werkt, moet ze zichzelf eraan herinneren die hoge lat niet ook voor de anderen als meetlat te nemen. Anders wordt ze onnodig teleurgesteld. Ze probeert meer en meer dingen te nemen zoals ze gaan. Ze heeft immers enkel invloed op haar eigen gedrag.  

Ollie’s top-3 inspiratiebronnen
1. James Altucher Blog, hij is ondernemer, investeerder en schrijver. Waarom deze blog? “Hij is niet bang voor wat andere mensen van hem vinden. De dingen die hij schrijft zijn spot on, daardoor leer ik veel van hem. Maar ik kijk en kies zelf.”
2. Gedichten van Jala ad-Din Rumi, hij was Perzisch dichter, jurist, theoloog en soefi – mysticus en geboren in 1207. Waarom? “Ik houd van schoonheid in woorden. Rumi is één van de beste dichters die op zo’n mooie manier zijn liefde voor God kan beschrijven. Ik lees het elke ochtend zo’n 15 tot 30 minuten.”
3. Mensen. Waarom? “Elke dag ruim ik tijd in om met mensen die ik niet ken te praten. Ik spreek ze aan, ben geïnteresseerd in hun verhaal en vooral in de manier waarop zij zaken anders aanpakken. Hier leer ik veel van.”

 

Over de auteur

Linda Vermaat is mede-oprichter van Professional Rebel, een jong creatief adviesbureau dat innovatie stimuleert door 'professional …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief