Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Vorige week begon het Iraakse leger een grootschalig offensief om de stad, die vorig jaar juni in handen kwam van IS, te heroveren. Gedurende het weekend intensiveerden de gevechten nadat het nationale leger bezwoer de stad binnen 48 uur volledig in te zullen nemen. Daarbij werd de graftombe van Saddam Hoessein, die in 2006 ter dood werd gebracht voor het begaan van misdaden tegen de mensheid, bijna volledig met de grond gelijk gemaakt, bericht The Guardian. Welke partij de vernieling op zijn naam heeft staan is niet bekend.

De verovering van Tikrit is een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen IS omdat die de weg zou openen voor een aanval op het nabijgelegen Mosul. De op één na grootste stad van Irak viel, net als Tikrit, afgelopen zomer in handen van IS. Tijdens dat bliksemoffensief kwamen grote delen van het land onder controle van de terreurgroep.

Het lichaam van de despoot zelf is overigens niet beschadigd geraakt door het oorlogsgeweld, vorig jaar brachten Saddam-getrouwen het stoffelijk overschot uit voorzorg al in veiligheid. Zijn huidige verblijfplaats is onbekend. 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief