Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het programma Girls in Progress is onderdeel van de Global Goals-reeks in Pakhuis de Zwijger en wordt georganiseerd door Pakhuis de Zwijger i.s.m. OneWorld, VNG-International, Earth Charter Vrienden en Wo=Men. Ga in gesprek met inspirerende sprekers en deel praktische tips. Meld je aan via Pakhuis de Zwijger.

Ralien Bekkers

 

 

‘We zitten in een end game’ 
Haar nachtrust schiet er even bij in, maar Ralien Bekkers, voormalig jongerenvertegenwoordiger bij de VN en nu student aan Yale, is als internationale jongere helemaal ondergedompeld in de Parijse klimaattop. Ondanks teleurstellingen over de terugkerende kloof tussen arme en rijke landen, vindt Bekkers het momentum rond de top zeer positief.

It Works

Deze Nederlandse studente maakt rugzakken van vluchtelingenboten 
Studente Floor Nagler (24) maakt op het Griekse eiland Lesbos rugzakken van de rubberboten waarin vluchtelingen arriveren. De textielstudente uit Amsterdam wilde samen met Didi Aaslund (27) iets doen aan de stapel rubberboten die zich ophoopt op de stranden van Lesbos. 

Sanelisiwe Siyotula

 

 

 

‘Eigen en maatschappelijk belang, dat moet voor bedrijven samengaan’ 
Bedrijven moeten zich niet uitsluitend richten op winst maken, vindt de Zuid-Afrikaanse Sanelisiwe Siyotula (24). Ze moeten ook op andere manieren bijdragen aan de kwaliteit van de maatschappij. Want daar hebben uitgerekend zijzelf weer baat bij. Siyotula is bezig met haar master communicatiemanagement en werkt als Corporate Social Responsibility adviseur bij een financiële instelling in Zuid-Afrika.

Joszi Smeets

‘Het wereldwijde voedselsysteem is volledig uit balans’ 
“Voedselverspilling en honger bestaan beiden. Dat klopt toch niet?” De 26-jarige Joszi Smeets, directeur van de Youth Food Movement, streeft naar een gezonder en eerlijker voedselsysteem. Daarom werkt ze in Nederland aan bewustwording over voedsel.

Marina Diboma

Ontwikkeling in Afrika: zo kan het ook 
Het moet maar eens klaar zijn met het hulpbehoevende imago van Afrika vindt de 32-jarige Marina Diboma. Als senior projectmanager bij de Netherlands-African Business Council, focust ze zich liever op wat Afrika te bieden heeft. “Ik zie Afrika als een zee van mogelijkheden.”

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief