Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Help Den Haag met internationale vraagstukken

Moeten we in de toekomst geen geld meer geven aan corrupte landen, of staat pragmatiek voorop? Zijn cultuur en sociale rechten van belang, of gaan we eerst de armoede oplossen? En hoe gaan we het geld verdelen? Via ‘Den Haag’, de ambassades, MFO’s, of vertrouwen we organisaties in het Zuiden genoeg om het Hollandse veld over te slaan?

 

Minister Bert Koenders wil jouw hulp in het beantwoorden van cruciale vragen in het debat over ontwikkelingssamenwerking. Door middel van een essaywedstrijd hoopt hij vrije denkers en jonge academici te vinden die de wereld van politiek en het maatschappelijk middenveld aan het denken te zetten.
 

De aftrapeureka
Op vrijdag 3 april om 15.00 uur vindt de aftrap plaats in de Rode Hoed te Amsterdam. Daar word je geprikkeld door de bijdragen van minister Koenders, Siegfried Woldhek en professor Isa Baud, en zal er pittig gediscussieerd worden over verschillende stellingen. Natuurlijk kan je al voor deze bijeenkomst beginnen met je essay.

 

Tijdens de tweede bijeenkomst, op 7 mei, verdedig je jouw essay over OS 2.0 ten overstaan van een doorgewinterde jury. De door de jury geselecteerde essays worden gepubliceerd in de essaybundel Heilige Huisjes 2009 en op 24 juni in Den Haag aangeboden aan minister Koenders, waarna OS 1.0’ers met OS 2.0’ers in debat gaan over de toekomst van

ontwikkelingssamenwerking.

 

Meld je aan!
Aanmelden voor de kick-off op vrijdag 3 april, 15:00 uur, in de Rode Hoed te Amsterdam, kan voor 27 maart a.s. via aanmelden@heiligehuisjes.org o.v.v. je naam, leeftijd en opleiding / dagelijkse werkzaamheden. Dit is tevens het correspondentieadres voor verdere informatie.

 

Kijk voor verdere informatie op www.heiligehuisjes.org

 

Heilige Huisjes 2009 is een initiatief van de IS-Academie / het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met OnzeWereld en Coolpolitics.

heilig

 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief