Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Reizen kost per definitie tijd en flexibiliteit. Vooral in Afrika werkt niet alles hetzelfde als in Europa en worden je geduld en flexibiliteit regelmatig op de proef gesteld. Voorafgaand aan mijn reis had ik me dit al bedacht en een enkeltje Nairobi was het resultaat.

Trip van Dar es Salaam naar Mafia eiland (zoals eerder beschreven in mijn blogs).
In de Lonely Planet werd al gezegd dat de boottrip “adventurous and not without its risks” is en dat bleek waar. Echter de dagelijkse boot was al vertrokken en de 2 alternatieven nu warn snachts gaan of op een klein vissersbootje. Het werd het laatste en daar zat ik tussen de tomaten, rijst en sinaasappelen met een handvol Tanzanianen. Een paar uren (wild) varen, slapen op de boot en uiteindelijk om 1 uur snachts in een guesthouse belanden.

Flexibiliteit in locaties hoort er ook bij. Soms kom je mensen tegen die je uitnodigen of waar je een klik mee hebt en dus meer tijd mee wilt doorbrengen. Andersom gebeurt het ook dat je van plan bent om naar een plaats te gaan maar halverwege moet of wil stoppen. Dit zijn grote voordelen van reizen en als je de mogelijkheid hebt dan raad ik dit aan voor iedereen.

Flexibel ben je ook met bussen, soms heb je geluk en gaan ze (bijna) op tijd en mijn record is 7 uur wachten voordat deze gaat. Ander dilemma was een busrit in Mozambique waar we onverachts stopten savonds in “the middle of nowhere”. Ja we zouden in de bus slapen en dan om 4.00 smorgens weer vertekken. Gelukkig was ik flexibel en had ik mijn tent bij me die ik naast de snelweg heb opgezet onder een aftands dak. Na een paar uurtjes slaap kon ik er weer tegenaan.

Het toppunt van flexibiliteit (en de reden voor dit blog) is mij overkomen in Zimbabwe. Na 2/3 weken reizen door Zimbabwe wilde ik naar Chirundu en Kariba aan de Zambiaanse grens om te gaan kanovaren op de Zambezi rivier. Er was zeer weinig informatie te vinden over mogelijkheden en prijzen dus besloot ik om naar Kariba te gaan en het daar te regelen. Het idee was om 3 dagen te gaan kanovaren en daarna naar Victoria Falls te gaan in Zimbabwe.

Ok, rondvraag gedaan in Kariba en uiteindelijk een organisatie gevonden die het aanbiedt. De dame in kwestie kwam naar de campsite waar ik verbleef en vertelde over de mogelijkheden.Vervolgens zei ze “ja dus vanavond gaan we naar Zambia en dan morgen vroeg beginnen we de kanotocht”. Huh….?? Zambia….??? Shit… De enige mogelijkheid blijkt Zambia te zijn dus dat betekent Zimbabwe verlaten… Denk..denk…Nadelen:

• geen Victoria Falls
• geen squash (had ik al afgesproken voor deze avond)
• laatste dag in Zimbawe
• dubbel Visum voor Zambia ($80)

Voordelen:
• supervette kanotocht
• goede prijs

Ok de beslissing was daar, Zambia it is..!! 16.30 gesprek met de dame, 17.00 spullen pakken, 17.12 tent inklappen, 17.23 betalen camp site, 17.31 bus naar de grens, 18.09 visum betalen en in Zambia, 20.34 eten langs de weg, 21.56 aankomst camp site, volgende dag 7.00 begin kanotocht.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief