Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Eind juni zette een student uit Mandaue City op de Filipijnen foto's op zijn Facebook van een jongetje dat iedere dag op straat bij een McDonald's-restaurant zijn huiswerk maakt. 

Het beeld van het arme jongetje dat hard zijn best doet om ondanks alles toch te leren raakte veel mensen en kreeg grote bekendheid toen een Filipijns televisiestation een nieuwsitem over het jongetje bracht en op zoek ging naar zijn identiteit. Het bleek te gaan om Daniel Cabrera. Zijn moeder is weduwe en werkt iedere dag in het restaurant van McDonald's. Sinds hun huis verwoest werd bij een brand heeft ze het erg moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen en wonen ze tijdelijk in het restaurant. Daniel's moeder verdient daar 1,77 dollar per dag. 

[[{“fid”:”39002″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Boy in viral photo: I want to help the Philippines”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Boy in viral photo: I want to help the Philippines”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Boy in viral photo: I want to help the Philippines”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]De tv-uitzending met Daniel en zijn moeder op Filipijnse televisie.

Nu ga ik nog harder studeren!

Na de tv-uitzendingen ging het snel. Volgens Buzzfeed.com gaf een lokale politicus Daniel een beurs om te kunnen studeren en de moeder kreeg geld van sponsors om een eigen onderneming te beginnen. 

McDonald's op de Filipijnen kon nu natuurlijk niet achterblijven en gaf volgens de Huffington Post de jonge Daniel ook een beurs om zijn basissschool af te kunnen maken, boeken te kunnen kopen en een uniform. Daniel zijn reactie: "Nu ga ik nog harder studeren!" 

Dat één zo'n simpele foto zoveel impact zou kunnen hebben

Het Ronald McDonald Kinderfonds gaat nog een stapje verder door de 400 leerlingen van Daniel zijn school ook te ondersteunen, waardoor tevens de oudere broer van Daniel kan meeprofiteren van alle hulp. Daniel's moeder is ondertussen erg dankbaar. "Mijn belangrijkste prioriteit is dat mijn vier kinderen hun studie af kunnen maken." Ze had nooit gedacht dat één zo'n simpele foto zoveel impact zou kunnen hebben. 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief