Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Femke Veeman (28) is coördinator bij EYE van de educatieve projecten voor een jongvolwassen doelgroep. Ze heeft in 2014 het peerproject EXPOSED opgericht om een community van jonge cultuurliefhebbers (18-30 jr) structureel te betrekken bij EYE. OneWorld vroeg haar waarom ze deelnamen aan het HoodHero filmproject. 

Femke

“EYE laat zien hoe bepalend bewegend beeld is voor het ervaren en begrijpen van onze wereld. Film kan een grote impact hebben op de beeldvorming van onze omgeving. Het mooie aan het Hoodhero-project vind ik dat het de kracht van film voelbaar maakt aan de hand van eenvoudige middelen: iedereen wordt uitgenodigd om bewust naar hun eigen buurt te kijken en via hun smartphone een positieve boodschap te verspreiden. Ik hoop dat de Hoodhero-teamleden veel geleerd hebben van onze filmexperts en hun enthousiasme over film nog lang zal resoneren. Als onderdeel van het veranderende stadsdeel Noord hoort EYE ook graag wat en wie onze buren belangrijk vinden. Ik moedig iedereen dan ook aan om zelf de kracht van bewegend beeld te ervaren en een filmpje te maken over jouw wijkheld!”

Over EYE
EYE is het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ en beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres: een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. EYE is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van de film en de kunst van het bewegend beeld. EYE wil wereldwijd toonaangevend zijn in de wijze waarop film en bewegend beeld binnen een museale context worden getoond. We preserveren en presenteren film als kunst, vermaak, cultureel erfgoed en als maatschappelijk document. EYE laat zien hoe bepalend bewegend beeld is voor het ervaren en begrijpen van onze wereld. Door verleden, heden en toekomst van film te verbinden verschaffen we de noodzakelijke context. EYE laat je anders kijken.

Over de auteur

Lotte Sluiter werkt als programmamaker en journalist voor OneWorld. Daarnaast houdt ze zich bezig met FoodGuerrilla, een organisatie die …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief