Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Aandacht voor mensenrechten en biodiversiteit is niet voor alle bedrijven vanzelfsprekend. De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) onderzocht dit jaar 71 bedrijven. Steeds meer organisaties hebben oog voor duurzaamheid, maar er valt nog genoeg te verbeteren, luidt de conclusie.

Duurzame beloning
41 procent van de onderzochte bedrijven koppelt het beloningsbeleid aan duurzame prestaties. Een succes, volgends de VBDO; in 2009 was dit nog maar 13 procent.  Het levert bedrijven voordeel op, aldus de vereniging. Directeur Giuseppe van der Helm: “Door zich te richten op duurzame en langetermijndoelstellingen creëren bedrijven waarde, worden ze competitiever en reduceren ze risico.”

Mensenrechten en biodiversiteit
Op het gebied van mensenrechten is nog veel winst te boeken. 65 procent van de onderzochte bedrijven besteedt in de jaarverslagen aandacht aan mensenrechten, tegenover 53 procent vorig jaar. Volgens de VBDO hebben bedrijven nauwelijks zicht op de impact die ze hebben en zijn hun doelstellingen niet concreet genoeg. Ook biodiversiteit krijgt nog weinig aandacht bij bedrijven. Slechts 33 procent van de bedrijven maakt hier melding van in de rapportages, een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. 

Het rapport Vooruitgang in duurzaamheid 2012 is te vinden op de website van de VBDO.


Foto: cc

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief