Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De negenjarige Ghina Bou Hemdan komt uit Syrië. Tijdens haar auditie voor de Arabische 'The Voice Kids' zingt ze voor alle kinderen die genoeg hebben van de Syrische oorlog. Halverwege barst het meisje in tranen uit, maar toch weet ze de auditie af te maken. Het filmpje maakte op Arabische sociale media veel emotie los.

In het Nederlands vertaald

De Syrische Ahmad Khali woont sinds een jaar in Nederland. Hij vertaalde de auditie naar het Nederlands en deelde het op Facebook. “Er is nu bijna geen communicatie tussen Syrische vluchtelingen en het Nederlandse volk. Ik hoop dat Nederlands zo kunnen voelen wat wij voelen”, zegt hij desgevraagd tegen OneWorld. In zijn thuisland Syrië was Ahmad tandarts. Hij hoopt zijn cursus Nederlands binnenkort af te ronden, zodat hij aan de tandartsenopleiding in Amsterdam kan beginnen.

‘Geef ons vrede’

Het nummer dat Ghina Bou Hemdan zingt heet ‘give us childhood, give us peace’ van de Libanese zangeres Remi Bandali. Zij schreef het lied naar aanleiding van de burgeroorlog in Libanon (1975 to 1990) die zo'n 120.000 mensen het leven heeft gekost. 

 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief