Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

OneWorld is de tienduizend abonnees gepasseerd. Heel mooi, maar we hopen dat de teller aan het eind van 2015 op twintigduizend staat. Want dan kunnen we écht alle mooie verhalen blijven maken die we voor onze lezers in gedachten hebben. Voor iedereen die nog niet is overgestapt, daarom een gentle reminder van hoofdredacteur Lonneke van Genugten. 

Lieve lezer,

Je kent vast wel die abri’s langs de weg met de tekst ‘Hier had uw advertentie kunnen staan’.  Zo lag er dit weekend bij sommigen van jullie de cover van ons mooie oktobernummer in de bus:  ‘Dit had jouw OneWorld kunnen zijn’.  Speciaal voor de lezers die nog niet zijn overgestapt naar een betaald abonnement. Want voor hen was het septembernummer over de Werelddoelen voorlopig het laatste nummer.

Majd Mardo van toneelstuk Nobody Home op OneWorld coverDe cover van het oktobernummer met acteur Majd Mardo, bekend van de voorstelling Nobody Home.

We kunnen ons voorstellen dat deze lezers gaandeweg de maand oktober toch wat onrustig zijn geworden. Ineens ontbreekt er iets aan de leestafel. ‘Het is wel heel stil zonder Hadjar en TINKEBELL.’ of ‘Die uitspraak van Halbe Zijlstra zou de Inspecteur eens langs zijn zin/onzin-meter moeten leggen!’ of, over Marcel & Jan-Dirk: ‘Het waren twee vlegels, maar aardige vlegels’.

Afgelopen dinsdag om 16.30 uur hebben we daarom ons schrijfwerk nog eens neergelegd voor een Redactie Belactie. Dat werd een spontane dimibo met versgeperste vruchtensapjes. een glaasje biowijn en een telefoonlijst voor iedereen. Binnen een uur hadden we veertig mensen geholpen met de online aanmelding voor een betaald abonnement. Want stiekem zijn we dat bellen best leuk gaan vinden. We zijn in elk geval weer bijgepraat met onze lezers. 

Programmamaker Anna maakt een sapje voor OneWorldProgrammamaker Anna Linders perst een sapje met appels uit de moestuin van adjunct Hans Ariens. 

Ieder van ons gaat de komende maand daarom nog even door om de mensen van onze ‘eigen’ lijst te bellen. Een zekere competitiedrang speelt daarbij zeker mee. Want internetchef Marten Groen (what's in a name?) voert de lijst aan met overstappers. Wat is zijn geheim? De lezer mag het zeggen.

Het liefst zouden we iedereen bellen. We krijgen regelmatig te horen: ‘Maar jullie hebben mij nog niet gebeld’, met toch een licht verwijtende toon. Nee, lieve lezer, we zijn je echt niet vergeten. We hebben echter maar van een klein gedeelte van onze abonnees een telefoonnummer. Dus als je zelf nooit je nummer hebt ingevuld, kunnen wij je niet bellen. Want we gaan niet zomaar telefoonnummers verzamelen. 

Redacteuren en vrijwilliger aan het bellen voor OneWorldRedacteur Toekomstdenkers Maartje de Meer, lezer/vrijwilliger Henny en redacteur Vrede & Veiligheid Krijn Schramade. 

Daarom, bij deze een oproep namens de hele OneWorld-redactie. Wil je onderzoeks- en datajournalistiek steunen? Wil je weten wat je zelf kunt doen voor een eerlijke en duurzame wereld? Kijk je regelmatig bij de grootste vacaturebank voor do-gooders? Kortom, wil je dat OneWorld verre verhalen dichtbij blijft brengen?  Meld je dan aan via www.oneworld.nl/lidworden. Via een DM op Twitter of Facebook kun je ook je telefoonnummer geven, dan bellen wij je alsnog. 

Hartelijke groet, 

Lonneke van Genugten

P.S. Ben je onder de 25 en was je al abonnee? Dan kun je je gratis heraanmelden. Als wederdienst vragen wij jou om een ambassadeur te worden voor OneWorld en je vrienden te wijzen op onze nieuwsbrief, Twitteraccount (@Oneworldnl) of Facebookpagina (OneWorldnl). 

Een abonnement op OneWorld magazine voor 25 euro

Over de auteur

publicist

Leest en schrijft het liefst over Congo, Rwanda en Guinee, maar ook over mondiale trends, beeldvorming, feminisme en duurzame lifestyle.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief