Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

dWvWiT#99 – Robert Went is econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij werkt bij de WRR onder meer aan onderzoek en publicaties over 'de toekomst van werk' en 'middenklasse(n) onder druk', en twittert veel over economie en globalisering. Voor OneWorld selecteert en becommentarieert hij zijn favoriete tweets. Uit zijn 145 tweets van afgelopen week zijn dit de 15 tweets die je niet mag missen.

Familiewaarden

Longread EU en euro

Paaszaterdag verscheen bij zowel RTLZ als RTL Nieuws een nieuwe longread van Hella Hueck en mij met 11 vragen en antwoorden over de toekomst van de EU en de euro, in onze serie over de Economie van Overmorgen. Zaterdag komt het stuk ook op Follow the Money (FTM). We hebben de vorige aflevering van onze serie, die over mythes en de toekomst van onze handel ging, voor het eerst ook op FTM geplaatst, en dat bleek een prachtige combi die voor herhaling vatbaar is.

Hella schreef trouwens ook een column bij deze longread, en ik heb er op mijn website een bericht over. 

Brussel the day after

Uit de enorme berg analyses en speculaties die is verschenen na de verschrikkelijke aanslagen in Brussel haal ik er drie die me aan het denken zetten.

Economen in hel

AI tussen hype en werkelijkheid

Over kunstmatige intelligentie (AI) lees ik heel wat af, en ik heb er in dit weekblog ook geregeld stukken over opgenomen. In praatjes over robots, die ik nog al eens geef sinds De robot de Baas en Mastering the Robot verschenen, wijs ik soms op de Amerikaanse marine die in 1958 al dacht een lerende machine te kunnen maken – een New York Times artikel daarover kreeg ik deze week. En het gaat ook geregeld mis, daar kunnen ze bij Microsoft van meepraten.

Zelfrijdende auto verwachtingen

Bedrijven die pronken met het aantal kilometers dat hun zelfrijdende auto's al hebben gereden, zijn met demonstraties en marketing bezig en niet met het serieus testen van hun producten. Dat zegt een Amerikaanse deskundige. Zij heeft een goed verhaal over de veel te hoog gespannen verwachtingen met betrekking tot zelfrijdende auto's: die kunnen we nog lang niet veilig op de weg loslaten. 

Passie

Arbeidsmarkt 2040

Econoom Paul de Beer ken ik inmiddels al heel wat jaren, en als iedereen roept dat iets "A" is, of "helemaal nieuw", verstoort hij vaak met kennis van zaken het feestje door daar vraagtekens bij te plaatsen. Best irritant soms als je iets op het spoor denkt te zijn, of de wereld toch al zo ingewikkeld vindt en de werkelijkheid wat wil versimpelen. Maar door de jaren heen ben ik die rol steeds meer gaan waarderen. Dit rapport van Paul is ook weer de moeite waard.

Obama over twitter

Veel te zeggen over deze quote, ik blijf persoonlijk nog wel even doortwitteren. Maar hij is mooi.

Zandkasteel

Borrel volgende week: nummer #100

Op 6 april verschijnt de 100e aflevering van dit weekblog. De redactie van One World organiseert dan op haar burelen (in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam), bij mooi weer op het dakterras, een borrel van 17.00 tot 19.00 uur. Lezers van dit blog worden door de hoofdredacteur van harte uitgenodigd ook een glaasje mee te komen drinken. Meld je even van tevoren aan met een mailtje naar redactie@oneworld.nl

Blijf op de hoogte

* Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).

* Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief. 

* Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.

went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief