Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

dWvWiT#32 – Robert Went, econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), is “de best geïnformeerde econoom van Nederland” (De Correspondent) en dé insider om te volgen voor wie wil weten waar de discussie de komende tijd over gaat. Voor OneWorld maakt hij een selectie uit zijn 131 tweets van afgelopen week. Dit zijn de 11 tweets die je niet mag missen.

Cartoon: Efficiëntie

People en planet
Wie iets wil veranderen moet met geloofwaardige alternatieven komen, aldus de directeur van de New Economics Foundation (NEF) in dit interessante artikel.

De meest (on)gelijke landen in de wereld
Gemeten met de gini-index, en er bestaan andere maten weet iedereen sinds de opkomst van Piketty, hier een lijstje met de 10 meest en 10 minst ongelijke landen in de wereld.

Ongelijkheid wereldprobleem #1, zegt WEF
Het World Economic Forum vraagt jaarlijks aan een grote groep ondernemers wat zij als het belangrijkste probleem voor de komende tijd beschouwen, en dit jaar zetten zij ongelijkheid bovenaan. Interessant lijstje sowieso.

Cartoon: Als op sollicitaties de waarheid gezegd zou worden…

 

Mijn eigen website www.robertwent.nl vind je hier.

Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Opgeven daarvoor (en eventueel later weer opzeggen) kan HIER.

Je abonneren op de RSS-feed van dit blog kan ook, dat doe je HIER.

went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief