Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#143 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 156 tweets van de afgelopen week zijn dit de 16 (re)tweets die je niet mag missen.

Feminien

Robots en mensenwerk

Veel interessants ook deze week weer over de voor- en nadelen van robots, en over de condities waaronder die ingezet (kunnen) worden. Iedereen die claimt te weten hoe de robottoekomst er uit ziet en hoe snel we daar in terecht komen, zou ik wantrouwen.

Innovatie is óók een hype

Deze week kwam de zevende longread van Hella Hueck en mij online in de serie die we maken over de Economie van Overmorgen. We hebben deze keer een Q&A gemaakt over innovatie, met o.a. de vraag hoe je innovatie meet, of we net zo moeten worden als Duitsland, en of innovatie overhypt is (antwoord: JA!). Een van de reageerders op Follow the Money leest in ons stuk een "neoliberale benadering (die) niet past op FTM" – dat ik dát nog mag meemaken op mijn 61e! – dus weet waar je aan begint. Op mijn site heb ik alle longreads die we so far schreven nog even mét link op een rij gezet voor wie ze (nog eens) wil lezen.

Aandacht

Zeker werk

Over de toekomst van werk hebben we net met de WRR het boek Voor de zekerheid gepresenteerd, het zal je niet zijn ontgaan als je dit blog vaker leest. In ons land en in andere landen krijgt de kwaliteit en aard van werk steeds meer aandacht, en dat staat bij ons en elders ook op de politieke agenda.

Populisten

De auteur van Wat is populisme?, een absolute aanrader imho, was in het land voor een lezing en een serie zeer lezenswaardige interviews.

Europese divergentie

Je bent veel te somber, het gaat helemaal niet zo slecht met Europa en het komt allemaal goed met de euro. Dat krijg ik af en toe te horen. Ik hoop het.

Neoliberalisme

Zo door de jaren heen heb ik al heel wat kritieken op het neoliberalisme gelezen, dus ik sla er ook wel eens een paar over tegenwoordig. Maar deze vond ik wel weer aardig.

Economen kunnen alles

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief