Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#126 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 100 tweets van afgelopen week zijn dit de 12 (re)tweets die je niet mag missen.

Sollicitatie

Wat robots (niet) kunnen

Een klein weekblog deze keer, want onverwachts kwam ik een paar dagen in het Slotervaart ziekenhuis en het AMC terecht voor een operatie (het gaat weer goed met me hoor, dank u). In deze ziekenhuizen kreeg ik nog meer bewondering dan ik al had voor al die mensen die in de zorg werken. En wat ik o.a. leerde: iedereen die claimt of voorspelt dat de robots het werk in de zorg gaan overnemen, zou – ook al wens ik dat natuurlijk niemand toe – eens een paar dagen in een ziekenhuis moeten gaan liggen. Want dan kun je zien wat zorg allemaal behelst, en dat het uitgesloten is dat robots dat werk op grote schaal gaan overnemen, zelfs als die robots heel veel beter worden dan ze nu zijn. 'Onderschat mensen niet', schreven we al in ons WRR-boek De Robot de Baas. Ik zal dat in toekomstige praatjes over slimme machines nog meer benadrukken, nu ik zelf weer eens heb ervaren hóe waar dat is!  

Reset handel en globalisering

Steeds meer discussie over handel en de spelregels van globalisering, mede onder invloed van de acties tegen TTIP en CETA. En dat is maar goed ook.

IKEA

Leuk stuk over die winkelketen waar we allemaal wel eens komen.

QE

Ik ben een fan van Andrew Haldane, de chief economist van de Britse centrale bank. Dit is weer een interessant paper van hem en een paar collega's

Jong en opgebrand

Over stress en burn-out heb ik het nodige geschreven in dit blog en op mijn website. Daar is gelukkig steeds meer aandacht voor, ook bij jongeren.

Email

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief