Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Onderstaande grafiek laat het totaal aantal eerste asielaanvragen zien. De grafiek beperkt zich tot de eerste aanvragen, zodat het aantal aanvragen overeenkomt met het aantal asielzoekers. Een asielzoeker mag meerdere aanvragen doen: dan kan er sprake zijn van twee of meer aanvragen per asielzoeker, wat een vertekent beeld op kan leveren van het aantal asielzoekers.

Deze eerste asielaanvragen vertegenwoordigen grotendeels de mensen die we op televisie zien in de verschillende asielzoekerscentra in ons land. Vluchtelingen die, eenmaal aangekomen op veilige Europese grond, een asielaanvraag indienen. Onderstaande grafiek laat zien waar deze mensen vandaan komen. Er is een duidelijke parallel te zien tussen het land van herkomst van asielaanvragers en de brandhaarden in de wereld.

 

Maandag 16 november brengen OneWorld en Pakhuis de Zwijger de kopstukken uit medialand bij elkaar om de rol van de media bij de vluchtelingenstromen kritisch tegen het licht te houden. Deelname = gratis, aanmelden kan via de website van Pakhuis de Zwijger. Volg ook ons Facebook event en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en nieuwe sprekers!

Over de auteur

Winny de Jong is datajournalist bij OneWorld. Zie ook de OneWorld Data Atlas. 
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500