Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

OneWorld lanceert internationale subsite met de beste artikelen over mondiale onderwerpen en duurzame ontwikkelingen.

Vandaag is de lancering van OneWorld English, de internationale subsite van OneWorld.nl met Engelstalige artikelen. Als grootste online platform in Nederland over mondiale onderwerpen en duurzame ontwikkelingen zijn vanaf nu onze beste artikelen ook internationaal beschikbaar. Hiermee willen we de impact van onze journalistieke verhalen verbreden.

Op OneWorld English vind je onderzoeken over Shell, ISDS en TTIP, mensenhandel in Djibouti en prostitutie in Kenia. Verder hebben we interviews met Bill Gates en de Argentijnse journalist Martín Caparrós. 

Internationale aandacht

De journalistieke producten van OneWorld hebben het afgelopen jaar al meerdere malen de aandacht getrokken van de internationale media.

De Britse krant The Guardian noemde het artikel van OneWorld over Eritrese tolken die voor de Nederlandse overheid werken, en de intimidatie die daarop volgde door de Eritrese gemeenschap. Ditzelfde nieuws ook in de Zwitserse media.

Radio Bremen zond twee keer een uitzending uit over Oneworld’s onderzoeksproject over Mekonen, een Eritrese asielzoeker die dood is gevonden onder mysterieuze omstandigheden in Duitsland.

Meer over OneWorld in de internationale media vind je hier.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief