Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Hoe zet je maatschappelijk verantwoord ondernemen in jouw bedrijf meer op de kaart? “Verbind jouw groene en sociale ambities met die van jouw bedrijf”, adviseert Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland.

“Vaak zijn een paar mensen zo gedreven door groene en sociale ambities dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen hun bedrijf op de kaart weten te zetten. Deze mensen zijn in drie typen te verdelen: de groene knuffelaar, de verzetstrijder of de grensverlegger. Dit laatste type weet vaak het meest voor gedaan te krijgen in zijn eigen cirkel van invloed.

Sluit daarom aan bij jouw rol in de organisatie. Werk je bijvoorbeeld op de afdeling inkoop, probeer dan om groen of sociaal in te kopen. Dat kan beginnen bij de keuze voor de thee en eindigen met de keuze voor een groen wagenpark.”

Willem Lageweg van MVO Nederland was een van de sprekers op het Fair Career Event dat OneWorld op 6 en 7 oktober organiseerde. De komende tijd vind je hier meer tips van de sprekers van dat evenement.

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief