Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Hoe kan de papier- en kartonindustrie samen met ketenpartners volgende stappen zetten in het sluiten van de kringloop van papier en karton?
 

Dat is de centrale vraag van het Circular Economy Lab dat het Utrecht Sustainability Institute organiseert in samenwerking met het Kenniscentrum Papier en Karton op 28 januari in het Academiegebouw in Utrecht.

Papier- en kartonproducten worden over de hele linie al voor 80% gemaakt uit oud papier. Toch is er ook in deze sector nog veel te winnen. Het doel is om tijdens het lab in kaart te brengen wat er in de afgelopen 5 jaar bereikt is en voor welke duurzaamheidsuitdagingen de sector papier en karton nu staat. Arie Hooimeijer, directeur van het Kenniscentrum Papier en Karton, licht toe welke nieuwe business modellen er zijn en hoe deze kunnen bijdragen aan het verder verbeteren van duurzaamheid en grondstoffen efficiency.

Vervolgens wordt door middel van interviews met Wienus van Oosterum (directeur Papier Recycling Nederland), Pieter Reus (Onsburo, voorheen Gemeente Eindhoven) en Jaap Petraeus (Friesland Campina) geïnventariseerd hoe deze uitdagingen opgelost kunnen worden door het anders en/of beter organiseren van productketens. Deze mogelijke oplossingen worden besproken in een interactieve paneldiscussie met de zaal, waarbij onder andere wordt gekeken naar kwalitatief hoogwaardige recycling, het vergroten van het bewustzijn bij burgers, het leasen van vezels en de verantwoordelijkheid van de industrie. Daarna wordt Math Jennekens (Sappi Europe) door studenten geïnterviewd over zijn toekomstvisie op het sluiten van de kringloop van papier en karton. Tot slot worden gezamenlijk conclusies en vervolgacties geformuleerd.

De ontvangst is vanaf 19.30 en het programma start om 20.00.
De avond wordt om 22.00 afgesloten met een netwerkborrel.
Meer informatie en het programma.
Deelname is gratis, meldt u direct aan.

________________________________________________________________________________________

Deze bijeenkomst is de derde in een serie van vijf debatavonden, welke zijn bedoeld om de circulaire economie in een aantal belangrijke sectoren een herkenbare plaats op de agenda te geven en richtingen te verkennen met betrokkenen om de circulaire economie tot stand te brengen.
Kijk voor meer informatie op: http://usi-urban.nl/2013/09/28/circular-economy-labs/.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief