Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De erbarmelijke toestand van de bruggen in Vietnam steekt sterk af bij het beeld van de snel groeiende economie. Ontoereikende infrastructuur blijft een groot obstakel voor verdere ontwikkeling van het land. De lokale provincies, die voor financiering moeten concurreren, gaan vaak voor de projecten die de meeste inkomsten genereren. Hierbij laten ze essentiële zaken zoals bruggen liever achterwege.

Eerder deze maand gaf de Vietnamese premier Nguyen Tan Dung eindelijk toestemming voor een project waarin 450 bruggen zullen worden gebouwd voor het eind van 2020. Dat was wel nodig ook: vorige maand kwamen in Vietnam negen mensen om het leven en raakten er 41 gewond bij de instorting van een brug.

In het regenseizoen worden veel plattelandsgebieden ontoegankelijk. Op YouTube is deze week een video verschenen waarin volwassenen, maar ook kinderen, over de rivier Nam Po drijven. De reizigers kruipen in een grote plastic zak die vervolgens wordt dichtgemaakt, hopelijk met voldoende zuurstof. Vervolgens trekt een sterke zwemmer degene in de plastic zak over de rivier.

Foto: (cc)

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief