Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Onlangs organiseerden we een bedrijfs event voor onze medewerkers. De doelstelling van de dag? Naast een leuk event voor onze werknemers was het ook de bedoeling om  hen bewust te maken van het belang van verantwoord ondernemen.

 

Na lang denken kwamen we tot een op het eerste zicht simpele, maar bij nader inzien perfecte manier om deze bewustwording te bewerkstelligen.

 

Tijdens onze bedrijfsuitstap werd er een brainstorming sessie ingelast met als centrale vraag "Wat kunnen wij als bedrijf méér doen om maatschappelijk verantwoord te zijn en tegelijk onze medemensen in ontwikkelingslanden te helpen?".

 

De deelnemers werden in kleine groepjes opgedeeld om daarna hun conclusies te kunnen vergelijken. Ook werd er voor ieder groepje een moderator aangeduid die het gesprek zo nodig in goede banen kon leiden. De individuële groepen gingen meteen aan de slag en al snel zagen we dat er geanimeerde debatten plaatsvonden. Na een geanimeerde brainstorming sessie werd hen gevraagd om in een tweede fase de conclusies van de andere teams te bespreken en te evalueren.

 

Na afloop van dit proces kwamen er een paar duidelijke winnaars uit de bus:

 

– Bij het stagiair programma verder kijken dan de eigen landsgrenzen. Indien het stage-programma uitgebreid wordt naar ontwikkelingslanden zal er een uitwisseling van ervaringen en manier van werken plaatsvinden.

– Eén euro storten naar een goed doel bij elke transactie die het bedrijf realiseert.

– Eén keer per jaar een benefiet organiseren met een thema relevant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Vanzelfsprekend zijn niet al deze suggesties baanbrekend of vernieuwend, maar het leidt wel tot een bewustmaking: als je wil dat je werknemers over dit soort thema's nadenken, vertel het hen niet gewoon, maar laat ze er zélf over brainstormen! De deelnemers reageerden alvast erg enthusiast op het initiatief.

 

Een geslaagd initiatief, en zeker de moeite waard om in te lassen tijdens een bedrijfsuitje!

 

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief