Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Naast Zanzibar (en Pemba) heeft Tanzania nog een eiland genaamd Mafia. Ondanks de naam heeft dit niets met de Italiaanse Mafia te maken en is het lokaal bekend om de walvishaaien, schildpadden en het duiken. Je kunt er naartoe vliegen maar ik heb gekozen voor de boottrip, één die ik niet snel zal vergeten!

Vanuit Dar es Salaam pak je de Dalla-Dalla naar Nyamisati waar je de boot kunt pakken naar Mafia.

In de Lonely Planet (Oost-Afrika) staat dat de boottrip “adventurous and not without its risks” is en dat deze ergens tussen 4 uur smiddags en 1 uur snachts vertrekt. Echter toen ik bij de haven kwam (14 uur) was de boot al vertrokken en zou de volgende of om 2 uur snachts of 4 uur smiddags de volgende dag vertrekken, hmmm… Na 2 uur wachten deed zich een nieuwe mogelijkheid voor namelijk een kleine houten vissers boot wat volgens William (Tanzaniaan die ik in de bus ontmoet had en al meerdere keren naar Mafia is geweest) wel te vertrouwen is. Rond 16.30 uur zat ik op de boot tussen de tomaten, rijst, sinaasappelen en met 8 andere mensen.

Het eerste uur was zeer relaxed met mooie uitzichten, een ondergaande zon, een lekker briesje en samen met de kapitein naar de Bob Marley klanken luisteren op mijn Ipod. Daarna begonnen we verder uit de kust te geraken en werd het weer en de golven wilder. Ook was de zon nu inmiddels onder en werd ons pad alleen door de volle maan verlicht. Na het relax zitten en het rondlopen zat ik nu vasthoudend aan een stuk touw en huiverig voor het opspattende water op mijn plaats. De kapitein had zijn handen vol met het bepalen van de optimale route en door de hoge golven was hij genoodzaakt om de motor af en toe uit te zetten om te voorkomen dat de boot geen water maakt. Zijn assistent schepte regelmatig het binnengekomen water met een emmer weer terug in de zee zodat de tomaten, rijst en mijn backpack droog bleven. 

Na 5 uren avontuur kwamen we dan eindelijk aan in de haven van Kilindoni, Mafia maar we konden niet aanmeren omdat het water te ontdiep was en we moesten wachten op het hoge tij. William had connecties op Mafia en zorgde ervoor dat er 2 uur later een klein bootje verscheen om  ons op het eiland te droppen. Nog even per motor (Piki-Piki) naar het guesthouse, diner om half 1 snachts en eindelijk in mijn bedje. Dat voelde heerlijk aan na 15 uren reizen met Dalla-Dalla, vissers boot en Piki-Piki.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief