Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

voorkant-flyer-boeken-voor-cubaOp Cuba heeft de overheid complete controle over de massamedia. Door deze censuur is het moeilijk om op Cuba aan algemene (wereld)literatuur te komen. In de praktijk is er naast marxistische literatuur weinig variatie te vinden. Deze inperking op het recht op vrije informatie deed een aantal Cubanen besluiten om eigen bibliotheekjes op te richten.

 

Particuliere bibliotheken
Tegenwoordig hebben meer dan honderd particulieren op Cuba een onafhankelijke bibliotheek geopend, particuliere collecties die vaak niet groter zijn dan één boekenkast. Het doel van de bibliotheken is om het lezen binnen Cuba te bevorderen, de Cubaanse bevolking te informeren en hen elementen aan te reiken waarmee ze hun eigen mening kunnen vormen.

 

cuba boeken lezende manWat kun jij doen?

IKV Pax Christi staat van 9-13 januari op de vakantiebeurs om toeristen die naar Cuba reizen aan te moedigen een boek mee te nemen. Door een aantal boeken bij een onafhankelijke huisbibliotheek af te leveren, draag je niet alleen bij aan een grotere informatievrijheid op Cuba, ook kom je op een andere manier in contact met de Cubaanse bevolking.

 

Via het contactformulier op de site van de actie kun je gratis boeken en een informatiepakket bestellen om achter te laten bij een van de bibliotheekjes op het eiland. Het gaat om kinderboeken, romans uit de wereldliteratuur, studieboeken, en boeken over democratische transitie in andere landen. Het meenemen van een paar boeken levert geen problemen op bij een controle op de Cubaanse vliegvelden.

 

Doneer een boek!

Heb je zelf nog een Spaanstalig boek? Geef het af bij IKV Pax Christi in Utrecht of stuur het naar ons adres. Dan zorgt IKV Pax Christi ervoor dat het terecht komt bij een bibliotheek.

 

Boeken voor Cuba

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief