Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Ik had al van verschillende mensen gehoord dat het niet makkelijk is hier maar toch moet je het eerst ondergaan om te weten hoe het is. Ok registreren van een sim kaart is een goed idee en dat zie je ook in meer landen. Dus kopie paspoort, naam van je vader, een naam, nummer en adres van iemand uit India, pasfoto en dan kan het proces van start gaan. De vriendelijke man van het Airtel kantoortje aan de Khan Market in New Delhi verzekerde mij dat het maximaal 3 dagen duurt voordat het geactiveerd is.

Na een week reizen door Rajasthan was het nummer echter nog steeds niet geactiveerd en het Airtel kantoor kon er niets aan doen dus maar weer terug naar onze sim kaart verkoper. Hij zegt dat dit kan gebeuren dus nu kunnen we het beter bij Vodafone proberen en dan is het binnen 48 uur gepiept. Opnieuw pasfoto, kopie paspoort etc maar 5 dagen later nog niets. Nu begint de irritatie toch een beethe op te spelen en ik dacht ik waag nog 1 poging in het noorden van India. Samen met een Nederlandse reisgenoot gingen we dit keer naar een officieel Airtel kantoor. Ok daar gaan we weer, pasfoto, kopie paspoort en schijnbaar een ‘C-form’, huh? Dit is een formulier wat je guesthouse of hotel moet invullen als extra check. Drie kwartier later en 100 Rupees lichter door een Riksha rit terug naar het hotel hadden we het formulier en konden we van start.

Echter bleek dat de man van het hotel niet zo netjes had gekopieerd dus mijn C-form was niet goed, shit! Met wat kopieer trucjes wisten we uiteindelijk een valide document te krijgen dus nu was het alleen een dag wacten tot de volgende ochtend. Smiddags gingen we voor de zekerheid nog even langs en bleek dat mijn handtekening niet overeenkwam, wat nu weer! Inderdaad stond er 1 handtekening op het kopie paspoort die een beetje afweek dus opnieuw kopieren en dat was het. Goed dat we even langs gingen voor de zekerheid.

De volgende ochtend was inderdaad Aron’s nummer geactiveerd maar belden ze op dat er weer iets mis was bij mij. Ik begin nu toch echt te denken dat er een vloek op mij en die verdomde Indiase sim kaart rust. Weer terug en nu was het afgekeurd op nationaliteit. Ik had ‘Dutch’ ingevuld en op het paspoort staat ‘Nederlandse’ wat ik trouwens altijd raar heb gevonden, waarom niet Nederlands. Hierdoor dus weeeeeer een nieuw formulier invullen en o ja…heb je nog een pasfoto… Het is maar goed dat ik 2 weken daarvoor 16 pasfoto’s heb gemaakt voor anderhalve uuro J En nu gebeurde het ongelooflijke…..na een paar uur deed ie het!!!

Nu dus in het bezit van mijn Indiase nummer maar er is één provincie in India waar deze niet werkt en je raad het al……daar ging ik natuurlijk net heen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief