Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Mira is één van de masterbreinen bij het bureau The Beach. Samen met de wijk ontwerpen ze hun eigen omgeving in het stadsdeel Amsterdam Nieuwwest dat ruim 88 nationaliteiten telt. Ze doen mee aan HoodHero, Mira legt uit waarom.

Mira The Beach

“HoodHero is een mooi project, het geeft bewoners de mogelijkheid om hun eigen perspectief op de wijk te delen. Veel jongeren in Nieuw-West voelen dat ze op een negatieve manier in de media worden gebracht. Tijdens dit project zag ik dat jongeren echt de vrijheid kregen om te vertellen wat zij belangrijk vinden. Ze kregen de kennis en middelen om hun verhaal in beeld te brengen en kunnen dit nog elke dag toepassen; met een smartphone een goed filmpje maken. Dit project legt verbindingen binnen de wijk, tussen jongeren, maar ook tussen organisaties die in verschillende stadsdelen actief zijn met overeenkomstige ambities. ”

Over The Beach

"Het leggen van verbindingen is voor The Beach erg belangrijk, zo werken wij als netwerkorganisatie samen met mensen en partners aan ontwerpprojecten die gemeenschappen sterker maken. Als ontwerpers zijn wij er van overtuigd dat vormgeven aan de toekomst vraagt om een andere manier van kijken, denken en doen. Vraagstukken rond o.a. onderwijs, gezondheid, speelruimte, slimme energie, en een sociale wijk komen aan bod. Zo hebben we samen met kinderen uit de Wildeman een eigen speeltoestel ontworpen, werkten we met jongeren uit Nieuw-West aan een filmproject over schuldproblematiek (Re-take) en zijn we samen met vluchtelingen en lokale ontwerpers een project gestart waarmee we van aangespoelde reddingsvesten nieuwe producten maken(Makers Unite)."

Over de auteur

Lotte Sluiter werkt als programmamaker en journalist voor OneWorld. Daarnaast houdt ze zich bezig met FoodGuerrilla, een organisatie die …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief