Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Verschillende samenwerkende organisaties bieden de allerarmste Bengalese vrouwen (waarvan een groot deel lichamelijk gehandicapt) mogelijkheden om hun eigen inkomen te verdienen. Volgens het rapport ‘Inclusion Works!’ is de afgelopen vijf jaar de situatie van 40.000 vrouwen zichtbaar verbeterd: veel vrouwen hebben een eigen winkeltje, houden hun eigen koeien of kippen en kunnen een bankrekening openen. Een indrukwekkend resultaat voor een groep vrouwen die normaal gesproken moeilijk te bereiken is voor hulporganisaties.

De aanpak hield in dat de vrouwen zich in groepen verenigden en allerlei trainingen konden volgen om een eigen inkomen te verdienen. Daarnaast kregen ze voorlichting over gezondheid en hygiëne – bijvoorbeeld over het voorkomen of behandelen van lepra, wat veel voorkomt in de regio. Sommige gehandicapte vrouwen konden revalidatieactiviteiten volgen waarmee ze hun mogelijkheden vergrootten. Volgens de schrijvers van het rapport was het betrekken van gehandicapte vrouwen bij hun project “dé manier om deze groep te kunnen helpen, omdat zij op deze manier meer geaccepteerd werden door de lokale gemeenschap en leerden voor hun eigen inkomsten te zorgen”. 

Light for the World presenteert komende maandag in Dhaka, Bangladesh het rapport, ‘Inclusion Works’ en het is nu al te lezen op pdf.

foto: flickr

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief