Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Dat jongetje was vier of vijf jaar, man. Kan je echt niet doen, zomaar een kind achterlaten op het Centraal Station. Gelukkig hebben ze die vrouw opgepakt. En waarom zegt dat kind niks, mevrouw? Ik heb het vanochtend gelezen en ik ben nog steeds verdrietig. Ik zit er echt mee. Waarom zegt dat jongetje niks? Wat zal hij wel niet meegemaakt hebben dat hij volledig stil is? Is hij misschien in shock? Ik heb een broertje van zeven. Ik zou kapot gaan”. Siham kan het nieuws niet van zich afschudden.

“Maar je weet niet wat zijn moeder heeft meegemaakt. Wat als ze hem juist wilde redden door hem achter te laten?” vraagt Bram. “Misschien leefden ze in een hel, dat weet je toch niet? Hey, een moeder, zus of tante laat echt niet zomaar een kind achter. We moeten niet te snel oordelen”.

Misschien leefden ze in een hel, dat weet je toch niet?

“Maar dan kun je hem toch achterlaten in een kerk? Of een moskee? Of gewoon gelijk bij de politie?” vraagt Siham. “Dat was dan veiliger geweest. Wat als hij was meegenomen door iemand? Niemand die naar hem zou zoeken. Er zijn genoeg gekken, overal #metoo tegenwoordig. Ik vind het echt erg. Het maakt niet uit als je niet meer voor je kind kan zorgen, maar kom op. Laat hem veilig ergens achter. Mevrouw, ik werd pas kalm toen ik las dat ze die vrouw hadden opgepakt en dat het jongetje in een pleeggezin was geplaatst”.

“En die vrouw moet ook geholpen worden”, zegt Bram. “Ze doet dit echt niet zomaar. Denken jullie dat ze de gevangenis in moet, of niet? Ik denk het wel, man. Is toch strafbaar dit?”

“Dat denk ik wel”, geeft Siham aan. “Hoe dan ook, in wat voor situatie je ook zit, je moet ervoor zorgen dat je kind veilig is. Zelfs als mijn moeder een mes op de keel zou krijgen, zou ze mijn broertje niet achterlaten. Al zou ze in een kutsituatie zitten. Kom op, man, doe je gewoon niet. Ik wil gewoon iets kunnen doen voor dat jongetje. Hopelijk komt het goed met hem en krijgt hij een mooie toekomst. Dat gun ik hem echt”.

download-2

Over de auteur

Suna Floret woont in Rotterdam. Ze schreef onder andere columns voor het Algemeen Dagblad en werkt nu als fulltime docent op Het …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief