Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Met 80% van de stemmen is Jilt van Schayik (22) uit Langenboom verkozen tot jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties.

De afgelopen tien dagen, voor de nacht van de VN, konden jongeren hun stem uitbrengen via SMS, facebook en de website. De VN-jongerenverkiezing, die wordt georganiseerd door het NJR, een overkoepelend orgaan voor jongerenorganisaties in Nederland, in samenwerking met het ministerie van  Buitenlandse Zaken, het NCDO en Fullmoon Interactive, worden elke twee jaar gehouden.

Ideeën
Samen met de andere jongerenvertegenwoordiger Zehra Sariaslan (23) is het de taak van Van Schayik om de komende twee jaar ideeën van Nederlandse jongeren te verzamelen en te bespreken politici en beleidsmakers. Ook worden de ideeën uit Nederland samengebundeld met ideeën vanuit de rest van de wereld die andere jongerenvertegenwoordigers hebben verzameld, en voorgelegd aan de VN tijdens de Algemene Vergadering.

Speech
In New York zal in het voorjaar van 2014 zijn eerste kennismakingsbezoek aan de VN zijn en zal hij later in het jaar opnieuw naar New York afreizen om zelf een speech te houden tijdens de Algemene Vergadering. Van Schayik over zijn overwinning: ‘‘ Iedereen leefde massaal mee. Heel Brabant, heel Nederland en heel Langenboom.’’

Foto: NJR

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief