Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De burgemeester van Bulawayo, een van de grootste steden van Zimbabwe, heeft de inwoners van zijn stad opgedragen hun wc’s iedere maandag om half 8 door te trekken. Hij denkt dat dit het riool van zijn stad schoon zal maken.

Er is een chronisch tekort aan water in de stad Bulawayo. Daarom sluit de watermaatschappij het water regelmatig af. De stadsbewoners hebben gemiddeld 72 uur per week stromend water. Behalve voor een hoop ongemak, zorgt het ontbreken van lopende kranen en doorspoelbare wc’s er ook voor dat de riolen regelmatig helemaal droog staan. Hierdoor wordt vuiligheid niet meer door het water weggevoerd en blijft het op de bodem van het riool liggen.

Ingenieurs denken nu dat het vervuilde riool misschien schoongemaakt kan worden als de 1 miljoen inwoners van Bulawayo allemaal tegelijk hun wc’s doorspoelen. Dit zou een ondergrondse vloedgolf moeten veroorzaken die alle viezigheid meesleurt. De Zimbabwanen hebben hun wc’s gisteren voor het eerst massaal doorgespoeld. Wat het resultaat van deze actie was, is nog niet bekend. De stadsbewoners blijven hun toiletten op maandagavond om half 8 doortrekken tot het riool helemaal schoon is.

 

bron: De Standaard
foto: cc

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief