Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het Amsterdamse internationale literatuurfestival Read My World Festival staat dit jaar in het teken van Marokko. Op 10, 11 en 12 oktober treden in de Tolhuistuin ruim zestig schrijvers, journalisten en kunstenaars uit Nederland en Marokko met elkaar op. Read My World verkent het Marokko van meertaligheid, engagement en seksuele vrijheid.

Tv-kok en culinair schrijver Nadia Zerouali geeft ons vast een voorproefje. Zerouali maakt culinaire reisprogramma’s in de Arabische wereld en ziet dagelijks hoe belangrijk samen koken en eten voor Marokkaanse vrouwen is. “Juist in de samenleving die Marokko nog steeds is, putten vrouwen kracht uit het koken en uit het voeden van hun eigen kinderen. Ik vind dat een heel feminiene manier van kracht hebben. Koken en voeden zijn geen tekens van zwakte maar van sterkte.”

Muziek: Samira’s Blues van het album Ya Baba, (Label: AudioMaze)
Huis-spoken word artiest: Tirsa With
Mixage: Martijn Payens

Kom langs bij onze stand!

Op 10, 11 en 12 oktober brengt het Read My World Festival het hedendaagse Marokko naar Amsterdam. Schrijvers, journalisten en kunstenaars uit Marokko en Nederland gidsen je dan door een programma vol literatuur, poëzie, spoken word en theater.

Op de openingsavond op 10 oktober is OneWorld met een stand aanwezig op het festival. Je vindt ons tussen 18.00 en 19.30 uur in de foyer!

Op 11 oktober gaat Zerouali in gesprek met Tofik Dibi en Fedwa Misk over de verhalen achter hun familierecepten. Een compleet overzicht van het programma is hier te vinden.

Literatuurfestival Read My World

Van 10 oktober om 0:00 t/m 12 oktober 2019 om 0:00 Het Amsterdamse Internationale…

Linkedin_Portret_klein_400x400

Over de auteur

Sarah Haaij schrijft als freelance journalist over hulp & handel, mensenrechten en de wereld achter duurzaamheid.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief