Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

‘Diëten werden altijd neergezet als een weg naar geluk. Dun was gewoon beter’, vertelt journalist en copywriter Mayra Louise (38), die op haar negentiende een van de eerste plus-sizemodellen van Nederland werd. Zelfs opdrachtgevers lieten haar weten dat ze meer werk voor haar hadden als ze zou afvallen. Telkens werd bevestigd wat ze zelf ook al dacht: ze moest streven naar een dunnere versie van zichzelf. Pas na jaren van vergeefs diëten besloot ze haar relatie met eten onder ogen te zien. Tegenwoordig is ze moeder, schrijver van een succesvol boek en blij met haar lijf. Ze steekt andere dikke mensen een hart onder de riem met haar boek Op je lijf geschreven (een ‘boek voor every body’) en haar motto: happy is not a dress size.

De makers van de Dikke Onzin-podcast, Kitty Munnichs en Sam van Eijk, weten dat dik-zijn niet zomaar een kwestie is van ‘te veel eten, te weinig bewegen’. In hun studio delen in vier afleveringen vier dikke vrouwen hun verhaal. De wens van de makers? Het doorbreken van stigma’s rondom dik-zijn. Want dikke mensen kunnen óók gezond, lang en bovenal gelukkig leven.

Het project kwam tot stand in samenwerking met Centrum Gezond Gewicht en Dikke Vinger.

WhatsApp Image 2019-10-24 at 15.41.45

Tatjana Almuli: ‘De boodschap is altijd: je eet te veel, je beweegt te weinig’

Als je te dik bent, eet je te veel en beweeg je te weinig. Toch?

20190821DikkeVingerfotoshootAnoesjkaMinnaard(764)

Jenny Klijnsmit: ‘Na jarenlang diëten moest ik mijn lichaam leren vertrouwen’

Jenny Klijnsmit zag haar lichaam als bewijs dat ze gefaald had.

thumbnail_podcastlogoscherp

Over de auteur

Dikke Onzin is het resultaat van een onderzoeks- en ontwerpproject door Sam van Eijk over gewichtgerelateerde stigmatisering in relaties. …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief