Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In deze podcastserie duik ik, Myrte – een stadsmeisje dat onlangs melkboerin is geworden – het platteland in. Om verschillende visies te horen, op hoe we de Nederlandse natuur moeten inrichten, hoe duurzame landbouw eruit kan zien en hoe stadsbewoners een sterkere band met het landschap op kunnen bouwen. Na mijn studie Duurzame Ontwikkeling wilde ik eindelijk zélf ervaren wat duurzaamheid in mijn directe fysieke omgeving betekent. Want hoe kan ik iets nuttigs over duurzaamheid zeggen als ik mijn eigen omgeving niet eens ken? Hoe ziet het landschap rond Amsterdam er eigenlijk uit? Om deze vragen te beantwoorden spreek ik met mensen die een bijzondere relatie hebben met het veengebied rond Amsterdam.

Deze keer ga ik op pad met moderne jager en verzamelaar Ellen Mookhoek. Zij zoekt een groot deel van haar voedsel zelf, en neemt regelmatig mensen mee op haar zoektocht, naar paddenstoelen, dieren of eieren. Samen rapen we ganzeneieren en praten we over het Nederlandse natuurbeleid. Ingrijpen of de natuur haar gang laten gaan?

Beluister hier de hele aflevering van Myrte’s Poldersafari:

 

LN_5340

De jager in onszelf

Interview met jager Ellen Mookhoek.

DEB3B1FB-0B01-4A23-92D7-3957734354CF

Over de auteur

Myrte is een stadsmeisje – en nu jonge melkboerin – die het voedselsysteem rond Amsterdam wil veranderen. Na haar studie …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief