Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In deze podcast vragen we politicus Diederik Samsom en Jeroen Pels, hoofd hypotheken van Triodos Bank welke concrete maatregelen mensen zelf kunnen nemen om hun huis te verduurzamen. En hoe haalbaar en betaalbaar zijn die eigenlijk?

Zo ben je als huurder afhankelijk van je huisbaas, maar woningcorporaties zijn wel een van de eersten die zich bezig houden met verduurzaming. En voor huizenbezitters geldt: in de komende dertig jaar zal bijna ieder huis van eigenaar veranderen: het ideale moment om dubbele beglazing aan te schaffen, zonnepanelen op het dak te plaatsen en over te stappen op een warmtepomp of het warmtenet. En ondanks de investeringen, leveren die maatregelen al binnen afzienbare tijd een lagere energierekening op.

Bron: soundcloud.com

Een duurzame verbouwing is voor iedereen mogelijk

Samsom is ervan overtuigd dat een duurzame verbouwing voor iedereen mogelijk is. Je kunt al klein beginnen; een tochtstrip is niet duur. Ook broedt hij op een warmtefonds voor mensen met grotere duurzame wensen, maar een kleinere beurs. Samsom en Pels zitten samen aan de klimaattafel ‘gebouwde omgeving’. Daar bedenken ze concrete manieren om tussen nu en 2050 de acht miljoen gebouwen die Nederland rijk is, beter te isoleren, van groene stroom te voorzien en duurzaam te verwarmen.

Deze podcast is in opdracht van Triodos Bank geproduceerd, in samenwerking met Dag en Nacht Media.

architect-architecture-build-1109541A

Deel van Dossier

De grote duurzame verbouwing

Op naar een aardgasvrije en energieneutralere woning.

tom-rumble-645202-unsplash

De grootste verbouwing van Nederland

We moeten van het gas af, maar hoe? Een podcast over de gasloze toekomst van Nederland.

Veerle-door-Merlijn-Doomernik-5-web

Over de auteur

Veerle Corstens schrijft artikelen waarin ze bij cultuurmakers op zoek gaat naar welk (wereld-)probleem ze willen behandelen. Want een …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief