Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Elibol wilde nooit een baan aannemen die hij kreeg vanwege zijn afkomst, maar besloot toch te solliciteren op een functie bij De Groene Amsterdammer. Het opinieblad zocht in de vacature specifiek naar bicultureel talent. Rasit werd aangenomen en schrijft nu, anders dan bij andere werkplekken, júist over racisme, discriminatie en diversiteit. Aan Zoë en One’sy legde hij uit waarom hij die onderwerpen eerst vermeed, welke rol zijn Turkse achtergrond speelt bij het maken van verhalen en de tips die hij heeft voor beginnende journalisten van kleur.

Bron: anchor.fm

In 2014 won Elibol de VPRO Bagagedrager, een prijs voor jonge reisschrijvers. Bij De Groene Amsterdammer schrijft hij onder meer over jihadisten en hun families, ondermijnende criminaliteit en armoede. In de derde aflevering van Bonte Was Podcast (die werd opgenomen voor de schietpartij in Utrecht van 18 maart 2019) spreken One’sy en Zoë met Rasit Elibol over de manier waarop in de media bericht wordt over religie (en afkomst).

Bonte Was Podcast is hét wasprogramma tegen blinde vlekken in de media. Tijdens deze podcast gaan One’sy Muller en Zoë Papaikonomou op constructieve en humoristische wijze met hun gasten in gesprek over blinde vlekken in de media.

Deze podcast verscheen eerder op NieuwWij.

Nicole-Terborg-comp-c-Rob-Kluitenberg

Bonte Was Podcast #2: Nicole Terborg

In deze Bonte Was Podcast spreekt Nicole Terborg over kleur en afkomst in de media.

Bonte Was podcast

Bonte Was Podcast #1: Madeleijn van den Nieuwenhuizen

Mediawatcher Madeleijn let constructief kritisch op taalgebruik en frames in de media.

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief