Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Na zeven jaar reizen bestaat het resultaat inmiddels uit 195 foto’s, waarin Swolfs laat zien hoe mensen de straten gebruiken als ontmoetingsplaats. “Ik heb compassie, improvisatie, humor en de overlevingskracht van mensen gezien. In die zin gaat dit project over wat ons verenigt als mensen. Ik zou het mooi vinden als ouders mijn boek gebruiken om hun kinderen te laten zien dat de wereld een mooie plek is met goede mensen, ondanks de ellende die ze op televisie zien.”

Vietnam

Vietnam_Hanoi_AS_090825
De scooter is king of the road in Hanoi. Hele gezinnen verplaatsen zich op één scooter. Ouders gebruiken een helm, terwijl van de kinderen wordt gedacht dat ze onkwetsbaar zijn…

China

China_Beijing_AS_101126
De helden van de werkende klasse die tevreden moeten zijn met een kom soep en heel veel smog. Op de achtergrond het hoofdkantoor van de Chinese staatstelevisie, ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Kirgizië

Kyrgyzstan_Bishtek_AS_100807
Het Onafhankelijkheidsplein in de hoofdstad Bisjkek is dé plek om de liefde te vieren en te bedenken dat er voor iedereen een toekomst is. Zelfs nadat bij een conflict tussen Oezbeken en Kirgiezen het gebouw op de achtergrond in brand was gestoken.

India

India_New-Delhi_AS_100406
In de ochtend op hun enige maaltijd van de dag: vers gemaakte chapati’s (broodpannenkoek, red.), aangevoerd door vrachtwagens en betaald door een particulier instituut gesponsord door driehonderd Sikh-families.

Marshalleilanden

Marshall-Islands_Majuro_OC_100219
Een kerkhof tussen de weg en de zee waar kinderen verstoppertje spelen. De bewoners van de Marshalleilanden in de Grote Oceaan behandelen hun doden met respect. Ze verbergen ze niet, maar houden ze dicht bij het dagelijks leven.

Brazilië

Brazil_Brasilia_AM_62_110905
Weinig samba en veel beton in Brasilia, de hoofdstad, waar miljoenen mensen wonen en werken, vooral ambtenaren. Een warm en menselijk moment tussen een straatartiest en een voorbijganger.

Pakistan

Pakistan_Islamabad_AZ_170316
Jongeren sporten en spelen op de vele bouwplaatsen in Islamabad. Cricket is de grootste sport in Pakistan, voor jongens én meisjes. Het nationale vrouwenteam behoort tot de beste ter wereld.

Ghana

Ghana_Accra_AF_115_130814
De trein blijft maar doorgaan in Accra, of er nu mensen op de rails zijn of niet. Als de trein voorbij is, keren de straatwinkeltjes direct terug naast de rails.

Fotogallerij Streets of the World

Bestel het fotoboek en maak een beeldreis door zes continenten. streetsoftheworld.com

Jeroen-Swolfs

Over de auteur

Fotojournalist

Jeroen Swolfs (Den Haag, 1974) begon na zijn opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam als fotojournalist, waarbij hij zich met name richtte …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief