Goede data in combinatie met ervaringen op ‘de grond’ zijn beslissend voor het behalen van SDG’s. Hoe weet de VN straks eigenlijk of we alle doelen hebben bereikt?

Zijn de duurzaamheidsdoelen van de VN eigenlijk te meten?

Drie jaar geleden maakten 193 landen een afspraak: ze riepen 17 doelen in het leven om dat te bereiken. Die doelen blijken een bingokaart waarop je vrijblijvend vakjes afvinkt, maar de quizmaster die in de gaten houdt of niemand valsspeelt, is in geen velden of wegen te bekennen.

Open doel

In Pakistan volgt slechts 70 procent van de jongens en krap 49 procent van de meisjes onderwijs. Zakenvrouw Seema Aziz adopteerde 900 overheidsscholen voor zowel meisjes als jongens.

Iedereen naar school

Scoren we in Nederland goed op de werelddoelen? Het beeld is gemengd, zegt Hugo von Meijenfeldt, nationaal coördinator voor de implementatie van de doelen.

Nederland loopt achter

17 doelen, 193 landen, 15 jaar. De cijfers achter de in 2015 afgesproken Sustainable Development Goals voor een betere wereld. Halen we de deadline van 2030? OneWorld portretteert de stille krachten achter de werelddoelen.

Fietsen voor gelijkheid

Strijder tegen stereotypes