Schrijver Amelia Abraham: ‘Er zijn te weinig lesbische verhalen’

Amelia Abraham reisde de wereld af om queer-gemeenschappen te onderzoeken en schreef er een boek over. Ze zag lhbti+-solidariteit waar ze het niet verwachtte en bekijkt haar eigen gemeenschap in Londen sindsdien met andere ogen.

Schrijver Amelia Abraham: ‘Er zijn te weinig lesbische verhalen’

Komt er een eind aan ‘homogenezingstherapie’?

Christelijke seminars, workshops en vakantiekampen om mensen van hun seksuele gerichtheid te ‘genezen’ zijn in Nederland aan de orde van de dag, zo blijkt uit onderzoek. Andere landen stelden ‘homogenezingstherapie’ al strafbaar. Wat kan en gaat onze overheid doen?

Hoezo is 'homo­genezing' in Nederland niet strafbaar?

‘Geil. Mag ik meedoen?’
Hoe staat het ervoor met de de-seksualisering van lesbische en biseksuele vrouwen?

‘Lesbiennes’ is de populairste zoekterm bij online porno, in films komen vrouwen die vrouwen zoenen veel vaker voor dan mannen die mannen zoenen en op straat worden lesbiennes regelmatig seksueel geïntimideerd.

‘Geil. Mag ik meedoen?’

Dankzij hun project durven christelijke studenten uit de kast te komen

Studenten aan dé christelijke hogeschool van Nederland stuiten bij een coming-out vaak op negatieve reacties. Oud-leerlingen Sietske Beiboer en Nicole Steijsiger proberen dat met ‘LHBTopdeCHE’ te veranderen. ‘Ook docenten moeten onderwezen worden.’

Dankzij hun project durven christelijke studenten uit de kast te komen

Lesbisch in Marokko: gearresteerd om een zoen
Na gevangenisstraf vecht Hajar Belrhali nog altijd voor een normaal leven

De Marokkaanse Hajar Belrhali zoende twee jaar geleden met een andere vrouw. Dit kwam ze beide zwaar te staan: negen dagen brachten ze door in de gevangenis voordat de rechtbank ze ‘vrijliet’ onder supervisie van hun ouders.

Lesbisch in Marokko: gearresteerd om een zoen

‘Er is niets emanciperends aan het ‘homohuwelijk”

Waarom hebben we het twintig jaar na het eerste huwelijk tussen stellen van gelijk geslacht nog steeds over ‘homohuwelijken’? Hou op met dat woord, schrijft Esther Samuel. ‘Het is niet emanciperend, maar uitsluitend.’

‘Er is niets emanciperends aan het ‘homohuwelijk’’

‘We hadden allebei gewoon ineens een vriendin’
Gay Siblings: fotoserie over broers en zussen die gay zijn (deel 2)

Journaliste Gabriella Adèr en fotografe Cigdem Yuksel maakten deze fotoserie over gay broers en zussen. Hoe verloopt uit de kast komen voor je familie, als je broer of zus óók niet-hetero is? Deel twee.

'We hadden allebei gewoon ineens een vriendin'

Trans vrouw Sophie en rolstoeler Tamar willen een kindje
Maar dat blijkt niet zo eenvoudig

Sophie Schers en Tamar Doorduin willen een kind. Sophie is transgender en Tamar cisgender. Tamar heeft een handicap, Sophie niet. En ze delen alles wat ze in dit proces meemaken in de podcast Mensje in de Maak.

Trans vrouw Sophie en rolstoeler Tamar willen een kindje

Roze advocaat Desiree Maes: ‘ik hoop dat ik overbodig word’

Het Nederlandse familierecht richt zich nog altijd op het traditionele huwelijk tussen man en vrouw. Dat maakt het lhbti-stellen met een kind behoorlijk lastig. Desiree Maes staat ze bij: “Mijn cliënten moeten soms anderhalf jaar wachten op hun ouderlijke rechten.”

Roze Advocaat Desiree Maes: 'Ik hoop dat ik overbodig word'