Hoe Zit Het Met Vegan? is onafhankelijk tot stand gekomen en financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN. De overeenkomst tussen OneWorld en deze organisatie is openbaar en in te zien.

Hoe misselijk moet de bio-industrie ons nog maken?

Afschuwelijke beelden van veetransport deden hoofdredacteur Seada Nourhussen haar dieet aanpassen. Maar echte verandering komt uiteindelijk niet vanuit de consument, zegt zij. ‘Weten we wel hoeveel subsidies gaan naar het goedkoop houden van zuivel en vlees?’

CDtgnAig

Hoe misselijk moet de bio-industrie ons nog maken?

Voor blijvende verandering in de vervuilende bio-industrie is kennis en inzicht nodig.

Hoe de mens zichzelf ziek at

Wie niet sterk is, moet slim zijn. Onze voorouders veranderden hun voedselvoorziening drastisch en daar plukken wij nog steeds de vruchten van. Maar ons dieet is steeds minder slim aan het worden, schetst culinair journalist Gerrit Jan Groothedde.

kwikwi-2

Hoe de mens zichzelf ziek at

Ons dieet is steeds minder slim aan het worden.

De dubbele agenda van Europa

Terwijl de EU praat over vergroenen, gaan er tegelijkertijd nog steeds miljarden euro’s subsidie naar de zuivel- en vleesindustrie. Hoe valt dat te rijmen?

Serge Ligtenberg_1

Zo houdt de vleeslobby Europa in haar greep

De EU praat over vergroenen, maar investeert miljarden in de vlees- en zuivelindustrie.

Zij kiezen voor (zo) plantaardig (mogelijk)

Rosan Bronckers (32) woont in Utrecht en werkt als eventmanager en projectondersteuner. Rond haar zestiende ontwikkelde zij allergieën voor zowel dierlijk als plantaardig voedsel. Ze wil wel, maar kan niet volledig plantaardig eten.

portret1

Zij kiezen voor (zo) plantaardig (mogelijk)

Zij volgen een (meer) plantaardig dieet.

Mmm, vlees uit de printer!

Het winkelschap met vleesvervangers blijft maar uitdijen. Bedrijven duiken op de markt voor nepbiefstuk en algen-quinoaburgers. Welke innovaties komen eraan en zorgen die voor échte veranderingen, of is het vooral geld verdienen?

Meat Food Allergy Pattern

Mmm, vlees uit de printer! (En vier andere vega-innovaties)

Het is druk op de markt van vleesvervangers.

Vierkant tegen dierenleed

Eten is niet alleen lekker, het zegt ook iets over hoe we de wereld zien. Voor Sarah Reymond, eigenaar van vegan restaurant Mooshka, heeft eten te maken met onrecht.

rBztrpPw

Vierkant tegen dierenleed

Voor Sarah Reymont, eigenaar van een vegan restaurant, heeft eten te maken met onrecht.

Tofu, or not tofu

En als je dan gaat voor vega of vegan, welke producten kies je dan? Waar let je op en hoe zit het met klimaatverandering, bodemvervuiling en ontbossing. Een korte rondleiding langs verschillende vlees- en zuivelvervangers.

foto serge ligtenberg

Tofu, or not tofu

Een korte rondleiding langs verschillende vlees- en zuivelvervangers.

Bourgondiër meets cashewkaas

Hompen vlees en vette kazen, dat ziet journalist en hobbykok Joyce Brekelmans van kleins af aan als verwennerij. Lukt het haar om haar definitie van een weldadige maaltijd aan te passen aan een plant based lifestyle?

Do1E91VA

Bourgondiër meets cashewkaas

Lukt het bourgondiër Joyce Brekelmans om een pantaardige leefstijl te volgen?