Hoe Zit Het Met Vegan? is onafhankelijk tot stand gekomen en financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN. De overeenkomst tussen OneWorld en deze organisatie is openbaar en in te zien.
Hoe misselijk moet de bio-industrie ons nog maken?

Afschuwelijke beelden van veetransport deden hoofdredacteur Seada Nourhussen haar dieet aanpassen. Maar echte verandering komt uiteindelijk niet vanuit de consument, zegt zij. ‘Weten we wel hoeveel subsidies gaan naar het goedkoop houden van zuivel en vlees?’

Hoe misselijk moet de bio-industrie ons nog maken?

Het grootste gevaar voor de mens ligt op ons bord

Wie niet sterk is, moet slim zijn. Onze voorouders veranderden hun voedselvoorziening drastisch en daar plukken wij nog steeds de vruchten van. Maar ons dieet is steeds minder slim aan het worden, schetst culinair journalist Gerrit Jan Groothedde.

Het grootste gevaar voor de mens ligt op ons bord

Zo houdt de vleeslobby Europa in haar greep

Terwijl de EU praat over vergroenen, gaan er tegelijkertijd nog steeds miljarden euro’s subsidie naar de zuivel- en vleesindustrie. Hoe valt dat te rijmen?

Zo houdt de vleeslobby Europa in haar greep

Zij kiezen voor plantaardig

Rosan Bronckers (32) woont in Utrecht en werkt als eventmanager en projectondersteuner. Rond haar zestiende ontwikkelde zij allergieën voor zowel dierlijk als plantaardig voedsel. Ze wil wel, maar kan niet volledig plantaardig eten.

Zij kiezen voor plantaardig

Mmm, vlees uit de printer! (en vier andere vega-innovaties)

Het winkelschap met vleesvervangers blijft maar uitdijen. Bedrijven duiken op de markt voor nepbiefstuk en algen-quinoaburgers. Welke innovaties komen eraan en zorgen die voor échte veranderingen, of is het vooral geld verdienen?

Mmm, vlees uit de printer! (En vier andere vega-innovaties)

‘Vegans zouden ook tegen racisme moeten opstaan’

Eten is niet alleen lekker, het zegt ook iets over hoe we de wereld zien. Voor Sarah Reymond, eigenaar van vegan restaurant Mooshka, heeft eten te maken met onrecht.

'Vegans zouden ook tegen racisme moeten opstaan'

Wat zijn de beste vlees- en zuivelvervangers?

En als je dan gaat voor vega of vegan, welke producten kies je dan? Waar let je op en hoe zit het met klimaatverandering, bodemvervuiling en ontbossing. Een korte rondleiding langs verschillende vlees- en zuivelvervangers.

Wat zijn de beste vlees- en zuivelvervangers?

Kan bourgondisch leven ook met cashewkaas

Hompen vlees en vette kazen, dat ziet journalist en hobbykok Joyce Brekelmans van kleins af aan als verwennerij. Lukt het haar om haar definitie van een weldadige maaltijd aan te passen aan een plant based lifestyle?

Een beetje levensgenieter is geen veganist, of wel?