Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

“Slechts 5 procent van al het afval op Bali wordt gerecycled. De rest wordt verbrand of gedumpt”, vertelt de Balinese Rima Agustina. Veel Balinezen gooien hun afval in ravijnen en rivieren, waardoor het uiteindelijk op het strand belandt. Ook wordt veel afval verbrand, een gewoonte die al lang bestaat om hout en plantenresten om te zetten in koolstof. Het type afval is de afgelopen decennia sterk veranderd – waar het voorheen alleen organisch was, bestaat het nu grotendeels uit plastic – maar de manier waarop Balinezen ermee omgaan niet, vertelt documentairemaakster Sophie Klok. Daardoor staat Indonesië tweede op de lijst landen die verantwoordelijk zijn voor het meeste plastic afval in de oceanen. 

Klok wilde dit probleem van dichtbij onderzoeken, en richt zich met haar documentaire vooral op de lokale oplossingen. Er zijn namelijk tientallen initiatieven die het eiland weer plasticvrij proberen te krijgen: door afval te verzamelen, beter te verwerken en het probleem bij de kern aan te pakken.

Bekijk hier de hele documentaire Plastic Paradise. 

Bron: www.youtube.com
Wonder_2100x1118

Hoe een ‘wonderproduct’ een sluipmoordenaar werd

Het wonder dat plastic heet. En hoe we er langzaam in stikken.

Cover_2100x1118

Deel van Dossier

Hoe Zit Het Met Plastic?

In het maartnummer van OneWorld Magazine vind je de eerste editie van consumentenspecial…

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
DSC02770a

Sophie Klok

Sophie Klok is een bijna afgestudeerde, geëngageerde audiovisuele journalist. Tijdens haar studie heeft ze een sterke voorkeur ontwikkeld …
Profielpagina