Het grootste gevaar voor de mens ligt op ons bord

Het grootste gevaar voor de mens ligt op ons bord

Dankzij slimme aanpassingen in het dieet van onze voorouders werd de mens de dominante diersoort. Maar datzelfde dieet – vol vlees en zuivel – vormt nu een van de grootste risico’s op uitsterving, zegt culinair journalist Gerrit Jan Groothedde. Lang...
‘Ik wil (veel) meer betalen voor mijn vlees’

‘Ik wil (veel) meer betalen voor mijn vlees’

Een eerlijke prijs voor vlees en goedkopere groentes en fruit, dat hoopt milieukundige Jeroom Remmers te bereiken. Zijn doel: onze schadelijke vleesconsumptie terugdringen. ‘Verhoog de prijs van vlees, en mensen veranderen vanzelf hun gedrag.’ Een plakje...
Dit is hoe supermarkten ons in de steak laten

Dit is hoe supermarkten ons in de steak laten

Ondanks interesse in vega worden we richting vlees geduwdBewustwording over schadelijke gevolgen van vleesconsumptie neemt toe, en steeds meer Nederlanders willen minder vlees eten. Maar supermarkten trekken hun eigen plan: ze blijven vlees spotgoedkoop aanbieden en...
‘Gepaneerde dode diertjes lijken minder erg’

‘Gepaneerde dode diertjes lijken minder erg’

StraatinterviewsGisteren is de Nationale Week Zonder Vlees begonnen, om aandacht te vragen voor de milieu-impact van onze vleesconsumptie, en om mensen uit te dagen om voor een week hun eetgewoonten aan te passen. Gisteren is de Nationale Week Zonder Vlees begonnen,...