Miljoenen kilo’s eten, geen restaurant kan ze verkopen

Miljoenen kilo’s eten, geen restaurant kan ze verkopen

Schuren vol frietaardappelen voor het festival- en voetbalseizoen, magazijnen vol groente en zuivel: producenten en horecaleveranciers zitten met enorme overschotten, terwijl het bij voedselbanken en supermarkten stormloopt. Wat gebeurt er met al dat voedsel? Op het...
Grote groene schoonmaakgids (in quarantainetijd)

Grote groene schoonmaakgids (in quarantainetijd)

Uitpuilende keukenkastjes, ramen waar je nog net door naar buiten kunt kijken en een gele muur die ooit toch echt wit was. Nu je vooral thuiszit, wil je misschien je huis onder handen nemen. Hoe doe je dat milieuvriendelijk? Een opgeruimd huis schijnt voor een...
Help, mijn groene lievelingsmerk is overgenomen. Wat nu?

Help, mijn groene lievelingsmerk is overgenomen. Wat nu?

De Vegetarische Slager, Vandebron, Eneco: allemaal opgekocht door grote multinationals. Hebben ze hun ziel aan de duivel verkocht, of is dit goed nieuws voor de bewuste consument? In mijn groene bubbel ontstond even ophef toen de Vegetarische Slager eind 2018 werd...
Gaan bomen in het boerenland onze landbouw redden?

Gaan bomen in het boerenland onze landbouw redden?

Veeteelt, bos- en landbouw voortaan allemaal op hetzelfde stuk grond. Wordt dat ons toekomstbeeld? Gaat agroforestry, ofwel bomen in het boerenland, ons klimaat, de biodiversiteit en de boeren redden? We moeten in Nederland toe naar meer bomen in ons land. Dat...