Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Foodfotograaf Jason Tjon Affo gebruikt zijn plantaardige recepten om onderwerpen bespreekbaar te maken waar veel mensen liever niet over praten, zoals mentale en seksuele gezondheid. “Mijn band met eten is nu heilzaam, dat was voorheen wel anders”, vertelt Jason Tjon...
‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

Eten is niet alleen lekker, het zegt ook iets over hoe we de wereld zien. Manuela Goncalves Tavares steekt traditionele gerechten uit Caribische en Afrikaanse keukens in een nieuw jasje. ‘In mijn eerste restaurant vroegen mensen me vol verbazing wat een zoete...
Deze ‘rebelse’ quiche is een vegan verrassing

Deze ‘rebelse’ quiche is een vegan verrassing

‘Vreselijk’, vond Loes Kolsters het: na haar scheiding bracht ze soms weken door zonder haar kinderen, alleen aan tafel. Dus besloot ze dorpsgenoten uit te nodigen. ‘Varkensboeren en milieuactivisten, aan mijn tafel kletst iedereen met elkaar.’ Loes...
Door te koken vertelt Judith Cyrus het verhaal van de slavernij

Door te koken vertelt Judith Cyrus het verhaal van de slavernij

Lunchroomhouder Judith Cyrus vertelt haar gasten graag over de Surinaamse geschiedenis. Door samen te eten – én koken – hou je het verleden in leven. ‘Tijdens het koken deel je verhalen die je anders niet zou delen.’ “Weet je waarom Surinamers...
Haar roots ontdekken was voor Dalila Sayd letterlijk een eitje

Haar roots ontdekken was voor Dalila Sayd letterlijk een eitje

Alsof ze een vergeten taal leerde, zo voelde het voor voormalig sterrenchef Dalila Sayd om te koken met de ingrediënten uit de Marokkaanse keuken. De geuren brachten haar terug naar haar jeugd, waarvan ze dacht dat ze er alleen slechte herinneringen aan had. Nu deelt...