‘Waarom geen volkoren bami met groente erdoorheen?’

‘Waarom geen volkoren bami met groente erdoorheen?’

Toen de diabetes van haar vader erger werd, besloot One’sy Muller bewuster te gaan koken. Op haar blog deelt de radio- en podcastpresentator samen met haar zus gezondere varianten van Surinaamse gerechten. ‘Om mijn vaders uitroep ‘alweer groente?!’ lachen we nog...
Sheila tipt: 5 boeken die systemen ‘slayen’

Sheila tipt: 5 boeken die systemen ‘slayen’

Sheila Sitalsing dook de afgelopen jaren voor ons in haar boekenkast. Ze koos vijf boeken over onderdrukking, hoe je je eraan ontworstelt (of niet) en wat je dan te wachten staat. Met een gekmakende dichtbundel als toetje. Niet achterom kijken ‘Ze moesten wel vergeten...
Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Foodfotograaf Jason Tjon Affo gebruikt zijn plantaardige recepten om onderwerpen bespreekbaar te maken waar veel mensen liever niet over praten, zoals mentale en seksuele gezondheid. “Mijn band met eten is nu heilzaam, dat was voorheen wel anders”, vertelt Jason Tjon...
‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

Eten is niet alleen lekker, het zegt ook iets over hoe we de wereld zien. Manuela Goncalves Tavares steekt traditionele gerechten uit Caribische en Afrikaanse keukens in een nieuw jasje. ‘In mijn eerste restaurant vroegen mensen me vol verbazing wat een zoete...