Highlights Toekomstdenkers 2014

25-12-2014
Door: Annejet Maandag
Bron: OneWorld
Highlights Toekomstdenkers 2014
De afgelopen maanden verschenen er veel mooie, interessante en verrassende artikelen op OneWorld Toekomstdenkers. We hebben de beste artikelen voor je op een rijtje gezet.
Lijstje – 

Een selectie van artikelen uit 2014 die je, volgens ons, gelezen móet hebben.
Zodat je tijdens de kerstvakantie toch verzekerd bent van interessant leesvoer. Of gewoon, omdat de zin “Ik ben momenteel bezig een gefundeerde mening te vormen over de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties” het zo goed doet bij je schoonfamilie.

Duurzame Jonge 100

De duurzame jonge 100
DJ100 – Ook in 2014 werd weer een lijst opgesteld van de honderd meest inspirerende en innovatieve jonge mensen op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Verhalen over kweekvis uit China, guilty pleasures en duurzame mode.

Vredegeweren

Jongeren zijn essentieel voor vrede
MENS – Vrede op aarde. Maar niet alleen nu, rond de kerstdagen. In dit opiniestuk gaat Ariadne Asimakopoulos in op de rol die jongeren wereldwijd kunnen leveren aan vrede. Volgens haar zijn jongeren essentieel voor vrede: “Jongeren zijn veerkrachtig en staan midden in de gemeenschap”.

Uitzicht Pakhuis de Zwijger

Hoe kicken we af van fossiele energie
AARDE – Dat fossiele energie geen happily ever after verhaal wordt, is al langer bekend. Maar bij Toekomstdenkers denken we graag vooruit: hoe moet het dan wél? Vier pioniers op het gebied van duurzame energie vertellen hoe het volgens hen beter kan.

Pieter en Harmen

Minder hebben, meer delen
ECONOMIE – De deeleconomie wordt een begrip. Initiatieven als Airbnb en Peerby zijn steeds lastiger weg te denken uit de huidige maatschappij. Vorig jaar begonnen Harmen van Sprang en Pieter van de Glind met ShareNL, het Nederlandse platform voor de deeleconomie. Want “waarom hebben we allemaal een auto die 90% van de tijd stil staat”?

Jan Vandemoortele en Ban Ki-moon

Wat vind jij? De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN
POST2015 – De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn de opvolger van de welbekende millenniumdoelen. Worden de nieuwe doelen een succes, of zie jij nog verbeterpunten? Vorm zelf jouw mening, wij doen een voorzetje met deze twee artikelen over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Reacties