Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

‘Diëten werden altijd neergezet als een weg naar geluk. Dun was gewoon beter’, vertelt journalist en copywriter Mayra Louise (38), die op haar negentiende een van de eerste plus-sizemodellen van Nederland werd. Zelfs opdrachtgevers lieten haar weten dat ze meer werk voor haar hadden als ze zou afvallen. Telkens werd bevestigd wat ze zelf ook al dacht: ze moest streven naar een dunnere versie van zichzelf. Pas na jaren van vergeefs diëten besloot ze haar relatie met eten onder ogen te zien. Tegenwoordig is ze moeder, schrijver van een succesvol boek en blij met haar lijf. Ze steekt andere dikke mensen een hart onder de riem met haar boek Op je lijf geschreven (een ‘boek voor every body’) en haar motto: happy is not a dress size.

De makers van de Dikke Onzin-podcast, Kitty Munnichs en Sam van Eijk, weten dat dik-zijn niet zomaar een kwestie is van ‘te veel eten, te weinig bewegen’. In hun studio delen in vier afleveringen vier dikke vrouwen hun verhaal. De wens van de makers? Het doorbreken van stigma’s rondom dik-zijn. Want dikke mensen kunnen óók gezond, lang en bovenal gelukkig leven.

Het project kwam tot stand in samenwerking met Centrum Gezond Gewicht en Dikke Vinger.

WhatsApp Image 2019-10-24 at 15.41.45

Tatjana Almuli: ‘De boodschap is altijd: je eet te veel, je beweegt te weinig’

Als je te dik bent, eet je te veel en beweeg je te weinig. Toch?

20190821DikkeVingerfotoshootAnoesjkaMinnaard(764)

Jenny Klijnsmit: ‘Na jarenlang diëten moest ik mijn lichaam leren vertrouwen’

Jenny Klijnsmit zag haar lichaam als bewijs dat ze gefaald had.

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
thumbnail_podcastlogoscherp

Dikke Onzin

Dikke Onzin is het resultaat van een onderzoeks- en ontwerpproject door Sam van Eijk over gewichtgerelateerde stigmatisering in relaties. …
Profielpagina