Partnerbericht

Win jij straks de Albert Schweitzer Prijs 2020 met jouw idee?

Ben je tussen 18 en 35 jaar oud en heb je een goed idee voor verbetering van de gezondheid in Afrika? Doe mee met de Albert Schweitzer Prijs 2020! We helpen je om jouw project naar een hoger niveau te tillen én misschien win jij wel de kickstart van 5.000 euro of één van de andere prijzen. Inschrijven kan van 14 november tot 14 februari 2020.

Gezondheidspioniers gezocht

Een Gezondheidspionier is iemand die nieuwe wegen en terreinen van gezondheidszorg ontsluit in Afrika, in de traditie van Albert Schweitzer. Die met een eenvoudig, slim idee een wereld van verschil kan maken. Zoals Lars en Merel die betaalbare protheses in Afrika maken met hun 3-D printlab. Jonathan die dorpelingen leert om bijen te houden en de honing gebruikt voor de wondzorg in zijn ziekenhuis. Of Vera die eenvoudige afdakjes bouwt in sloppenwijken en longontsteking bij kleine kinderen voorkomt. Unieke initiatieven die zijn opgezet en uitgevoerd door echte pioniers. Met deze prijs geven we innovatieve ideeën een vliegende start om daadwerkelijk het verschil te gaan maken in Afrika.

10 jaar Albert Schweitzer Prijs

Wat onze pioniers kenmerkt is dat ze passie hebben voor gezondheid en innovatie. Passie, net als Albert Schweitzer had toen hij in 1913 als arts naar Afrika toog om er een ziekenhuis op te richten. Jarenlang was hij aan het pionieren. Al 10 jaar reiken wij daarom deze echte ‘Pioniersprijs’ uit aan het beste initiatief of idee.

Dit kun je winnen

Verras jij ons dit jaar met jouw innovatieve idee voor de gezondheid van Afrika? Dan maak je kans om de hoofdprijs van € 5000,-, de publieksprijs van € 1000,- of de aanmoedigingsprijs van € 500,- in ontvangst te nemen als kickstart voor jouw initiatief. En het NASF staat je bij met raad en daad, brengt je samen met andere pioniers en helpt je netwerk en zichtbaarheid te vergroten.

Zo doe je mee

Verhalen van de mensen die je voorgingen, meer info en criteria vind je op de NASF website. Als jouw idee voldoet aan de criteria en voorwaarden kun je het project indienen voor de AS Prijs.