Partnerbericht

ProVeg organiseert verkiezingsdebat onder leiding van Anita Witzier

Op maandag 1 maart gaan Carla Dik-Faber, Daan de Neef, Frank Futselaar, Laura Bromet, Leonie Vestering, Tjeerd de Groot en William Moorlag met elkaar in debat over de toekomst van ons voedselsysteem. ProVeg-directeur Veerle Vrindts kijkt reikhalzend uit naar het debat. ‘Ik ben benieuwd naar de ambitie van de kandidaten.’

Het New Food Verkiezingsdebat

De kandidaat-politici CU, VVD, SP, GroenLinks, PvdD, D66 en PvdA debatteren onder leiding van presentatrice Anita Witzier over de vraag hoe de toekomst van de veehouderij en onze voedselconsumptie er uit moet zien. Hoe gaat de overheid zorgen dat we in Nederland minder vlees en zuivel gaan eten? En gebruiken we de economische heropbouw na corona om systeemverandering te stimuleren of om het oude, dierlijke voedselsysteem in stand te houden?

Ambities

Veerle Vrindts: ‘ProVeg wil een commitment voor een 50/50 verhouding van plantaardige en dierlijke eiwitten in het nieuwe regeerakkoord. Een ruime meerderheid van alle Nederlanders staat achter deze doelstelling. Ik ben razend benieuwd naar de ambitie van de kandidaten. Tijdens het debat gaan we horen waar zij zich voor inzetten de komende vier jaar of beter gezegd: aan welke beloftes mogen wij ze houden?’

Online te volgen

Het online debat is live te volgen op maandag 1 maart van 20.00 uur tot 21.15 uur. Deelname is gratis. Geïnteresseerde kiezers kunnen zich hier aanmelden.
Het New Food Verkiezingsdebat is een initiatief van ProVeg Nederland en wordt ondersteund door de Transitiecoalitie Voedsel, TAPP Coalitie, KindEarth.Tech en Stichting DOEN.
Fotocredit: Mettina Jager