Partnerbericht

Prepaidkaart ouderwets of weer trendy?

Vroeger liepen we allemaal rond met een telefoon met prepaidkaart. Even een sms’je sturen, even bellen, dat kon alleen als je nog tegoed had. Dat lijkt een lang vervlogen tijd, want verreweg de meesten maken tegenwoordig gebruik van een abonnement, waardoor niet meer hoeft worden nagedacht over elk sms’je, mb’tje of belletje. Als een abonnement zo makkelijk is, waarom is prepaid dan toch het overwegen waard?

Abonnement heeft voordelen

Voor we nader ingaan op de voordelen van prepaid, bespreken we graag ook een paar voordelen van een mobiel abonnement. Ten eerste worden de kosten van een abonnement maandelijks van je rekening afgehaald, waardoor je nooit kunt vergeten data of belminuten te kopen. Bovendien kost een abonnement per mb en per minuut minder dan wanneer je voor prepaid gaat. Het kan dus zeker voordeliger zijn.

Prepaid tegen telefoonverslaving

Volgens NPOradio1 vond in 2019 33 procent van de jongeren zichzelf verslaafd aan de telefoon. Op zich ook niet zo vreemd als je bedenkt dat we 24/7 toegang hebben tot de online wereld. Met een abonnement zit je al snel je hele pauze op school of werk op je smartphone. Ook onderweg in de trein of bij de bushalte hoef je niet op of om te kijken. Met een prepaidkaartje ga je bewuster om met je data en je belminuten. Dit vergroot de kans dat je de telefoon wat vaker in je broekzak laat zitten. Wat moet je doen met al die telefoonloze tijd? Je kunt natuurlijk altijd lekker ouderwets een gesprek aangaan met een collega of klasgenoot!

Het kan goedkoper zijn

Misschien bevind jij je aan de andere kant van het telefoongebruikersspectrum. Jij hebt je telefoon vaak niet in de hand of op zak, maar je laat hem regelmatig thuis. Altijd bereikbaar zijn, is immers niet nodig en vaak gezonder. In dit geval ben je waarschijnlijk goedkoper uit met prepaid. Het is waar dat je met een abonnement per minuut of mb minder betaalt, maar als jij iedere maand veel data en belminuten overhoudt, is het het onderzoeken waard of je niet beter af ben met een prepaidkaartje.

Geen lening

Als jij je telefoon maandelijks afbetaalt door middel van een abonnement, dan betekent dat dat je een lening hebt. Sinds 1 mei 2017 heb je namelijk te maken met een BKR-registratie op het moment dat je je smartphone in termijnen aflost. Dit heeft invloed op je kredietwaardigheid. Een refurbished iPhone of Android-toestel kopen met een prepaid kaart of los abonnement is daarom zeker het overwegen waard.